Bokhora.se

31/08 2007
15:30

Välkommen den första fräcka fredagen med Bokhora.

Trist nog kommer jag först med en icke-rekommendation: Lust av Clara Jonsson.
Den sågades rätt rejält av DN och jag kan inte annat än hålla med.

Erotik i textform bör vara upphetsande. Dessutom bör själva berättelsen vara tillräckligt lång för att klimax ska kunna uppnås… Inte pang bom på rödbetan! In, ut, sprut! Alla får simultana orgasmer! Nä, ge mig istället fantasier, gränsöverskridanden, allvar och humor! En text som stimulerar hjärnan till vidare fantasier. En text som kanske till och med lämpar sig för en insättning på ens SpankBank!

En ännu viktigare sak med erotiska texter: man ska inte behöva bli generad av att läsa dem. Det är väldigt lätt hänt att det blir för många kärlekspålar och kärleksgrottor. Meningar såsom denna ger mig rysningar och absolut inte behagliga sådana:

”När deras kön mötte varandra i en gnuggande genitalkyss genomfors båda av en gnistrande njutning.”

Nej tacka vet jag Anaïs Nin… rotar nog fram Venusdeltat ur bokhyllan till kvällen.

Novellsamlingen har tydligen skrivits av en känd svensk författarinna. Vem det är har jag ingen aning om efter att ha läst den. Men jag fick känslan att hon är 40+ ungefär, vilket ungefär nästan alla svenska författarinnor är…

4 kommentarer

4 kommentarer till ”Lust, erotiska noveller” – Clara Jonsson

  1. Herregud, det låter som Drougge!

  2. Åh! Jag är nyfiken på vem det kan vara. Men har ju inte läst ännu, glad att få höra ngns gissning!

  3. Jag tycker Lust är ganska bra. Jag har även läst det där från Vertigo som DN gillar och fattar ingenting. Inte gör det mig kåt i alla fall. Gunnar Blå gör mig bara sjuk av äckel. Men vad vet jag, jag är bara en helt vanlig heterobrud i 35-årsåldern med normala sexfantasier.

  4. Det är birgitta stenberg!

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida