Bokhora.se

03/12 2008
13:01

Okategoriserade

Visst lackar det mot jul och adventsstjärnorna har precis tänts och glöggen öppnats, men jag kan inte annat än att längta till våren. Speciellt inte nu när snön precis har smält bort och allt. Fast det är några månader kvar… Förutom varmare väder och ljusare tider väntar jag faktiskt på något annat gott: Fay Weldon kommer nämligen till Boksalongen (Stockholmsmässan 3-5 april) och hennes första bok på länge på svenska släpps samtidigt: ”En styvmors dagbok”. Weldon har ju tragiskt nog glömts bort rätt rejält på den svenska marknaden de senaste åren så jag hoppas att det här blir en chans till come-back. För stinget har hon inte tappat.

4 kommentarer

4 kommentarer till Vårlängtan

  1. Ja, vad är grejen med det egentligen? Ett tag översattes allt av Fay Weldon och det blev tv-serier och filmer, och sen plötsligt ingenting? Ser på din länk att hon ligger på ett litet förlag nu, heder åt det.
    Jag funderar; hon lanserades ju som en rolig och feministisk författare, skrev hon om nåt som gjorde att hon inte passade in i den mallen längre?

  2. Visserligen skrev hon en bok ”The Bvlgari Connection” som sponsrades av Bvlgari som väckte rätt mycket ont blod
    http://en.wikipedia.org/wiki/The_Bulgari_Connection
    men jag vet inte om det var det som gjorde det.

  3. Alice Hoffman tycks ha drabbats av ett liknande syndrom. Hon utkommer ju med nya romaner varje år, men det var ett bra tag sedan hon översattes till svenska nu. Märkligt. Roligt iaf att Fay Weldon är på väg tillbaka in på den svenska bokmarknaden!

  4. […] en kommentar » Jag trodde att vi faktiskt bokat plats på Boksalongen på Stockholmsmässan i april 2009 men nu visar det sig att vi endast anmält intresse (från […]

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida