Fredagsfrågan v 35: Vad blir höstens stora snackis? « Bokhora

Bokhora.se

28/08 2009
12:00

Jessica
JessicaHoppas att vi slipper fokusering på en enskild titel så att lite fler får lite mer lagom uppmärksamhet istället.


Helena
HelenaKan vi inte få slippa snackisar i höst? Eller, okej då: höstens stora snackis får gärna bli avsaknaden av snackisar. Hur – hör och häpna! – berättandet står i centrum, och inte allt skvaller runtomkring. Det vore väldigt välkommet, tycker jag.

Johanna K
Johanna K Förutom det mest uppenbara (”Album” ;-) ) kan jag tänka mig att Michael Nyqvists ”När barnet lagt sig” kommer att bli en snackis på samma sätt som Mustafa Cans ”Tätt intill dagarna” (uppskattat sommarprat leder till en bok).

Johanna L
Johanna LJag hoppas också på vårt Album! I övrigt lite svårt att utse en given snackis, jag vet faktiskt inte. Kanske kan det bli lite prat kring Guillous yrkesmemoarer?


Johanna Ö

Johanna ÖHar inte snackisen redan varit i form av Kepler? Den höll ju sig nästan in på hösten tycker jag. Men kanske blir det något med Lars Norén igen då? Det kommer ju en bok om Sjutre och morden i höst, som det hyschats en del kring.

Vad tror du blir höstens stora snackis i litteraturväg? Svara i kommentarerna!

20 kommentarer

20 kommentarer till Fredagsfrågan v 35: Vad blir höstens stora snackis?

 1. Tack Helena och Jessika för att ni tar avstånd från snackisar och för fram berättandet.

 2. Yey, Fredagsfrågan är tillbaka!

  Som vanligt så snackas det väl Augustpris och Nobelpris i litteratur på hösten. Nåt mer än det hoppas jag få slippa.

 3. I en del kretsar kommer nog Stephen Kings nya tegelsten ”Under the Dome” vara en stor snackis! 10 november är inringat med rött i almanackan!

 4. Lyssnade med ett halvt öra på Guillous sommarprat.
  Hur han hoppade på kollegerna i deckarbranchen. Det kan
  nog fortsätta som snackis i höst.
  Men … jag hoppas inte det.

  Tack för att fredagsfrågan är tillbaka!

 5. lena kjersén edman

  KERSTIN EKMANs nya bok – hoppas jag

 6. Den stora snackisen blir när Dan Browns ”Den förlorade symbolen” (”The Lost Symbol”) toppar försäljningslistorna – trots ett katastrofalt dåligt översättarjobb! (SEX översättare ska i september tokjobba och översätta hundra sidor var. Jag är skeptisk…)

 7. Jag vill gärna snacka Nobelpristagare :-)

 8. Skulle görna slippa snackisar också, men Dan Brown lär vi nog inte kunna undgå. Skulle gärna vilja ha mer fokus på unga svenska författare efter de två manifesten på senaste tiden.

 9. Jag undrar lite varför det är tråkigt med snackisar – gillar ni inte att snacka och debattera litteratur? Sedan kan jag hålla med om att snackisar av typen Kepler kanske inte är Guds gåva till intelligensen, men det finns ju jätteintressanta debatter där ute som kan bli snackisar. Jag är pro snackisar, jag. T ex tyckte jag att det bitvis fanns väldigt viktiga ingredienser i Myggor & Tigrar-debatten som jag absolut inte hade velat inte kom upp till ytan.

  • Ok, men då har vi nog inte samma definition på ”snackis”. Snackis för mig är en massa spekulerande av olika mer eller mindre kompetenta tyckare som tror sig vet hur det ligger till.

   Litteraturdebatter av slaget manifest vs. motmanifest (blev lite redundant kanske?) är jag mycket intresserad av.

 10. Kulturhuset kommer att ha debatter om ”Hotade ord” i höst. Det kan ju bli rätt intressant. Den omtalade Medina Juvel ska det snackas om. Fick just nyhetsbrev om det.

 11. Senhöstens bomb blir när årets julklapp kommer att utses. Det blir LÄSPLATTAN!

 12. Äntligen är fredagsfrågan tillbaks – har verkligen saknat den!

 13. All skräck och mörk fantastik som kommer att publiceras under de kommande månaderna kommer att skapa vinternattens skrikis

 14. Zsofia Ganrot

  Nobelpris och Augustpris är självklara, kanske läsplattan drar igång en del snackis och jag hoppas att Manifest-Motmanifest inte dör ut. Temat ”när bok blir film…” kan få fart då Lovely bones släpps som film någon gång i november (om allt går enligt planerna). Men den blir kanske vinter- eller vårsnackis för svenska publiken?

 15. Jag hoppas att snackisen blir något helt oväntat. Någonting som får min hjärna att ruckas, något som får mig att ifrågasätta vad jag förut tyckt vara självklart, någon som lär mig något helt nytt och tvingar mig att tänka nya, farliga tankar.
  Det vill jag ha!

 16. Ja, jag hoppas ju på att ”Under The Dome” blir en snackis för att den är så himla bra, och att en Riktigt Välförtjänt Författare får Nobelpriset i litteratur(ja, ni vet vem!) och att alla suckar lyckligt i samförstånd för en gångs skull. Tyvärr ser kanske verkligheten inte ut så och Dan Brown kommer att kamma hem mer pengar på uselt skrivande.

 17. Höstens snackis blir boken ”Jag är Wanted” som är en av W&Ws stora satsningar. Den är skriven av en fd yrkeskriminell som är efterlyst och jagad. Han kallar sig David Larsson och vad jag hört nu bland mediasurret ska den vara grymt bra skriven rent litterärt och samtidigt visa en brutal verklighet. Men den kommer också bli höstens snackis för att man vet inte om han är sann eller inte. Förlaget säger det och enligt hans egen blogg så kommer videointervjuer med hans ex och hans bästa vän släppas snart för att styrka att han finns. Idag ligger den högst upp på förlagets egna lista av mest sålda böcker till återförsäljarna och den kommer inom kort ut i butik. Så min gissning är ”Jag är Wanted”.

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida