Kom och bokcirkla med oss hos Söderströms! « Bokhora

Bokhora.se

02/09 2009
8:33

I höst kommer vi på Bokhora.se att leda bokcirklar på det finlandssvenska förlaget Söderströms hemsida. En bok per månad från september, och första cirkelboken är novellsamlingen ”Camera Obscura” av Johanna Holmström. Samtliga författare kommer förhoppningsvis att deltaga i cirklarna, och vi ser fram emot livliga diskussioner! Alla som är sugna på att diskutera är varmt välkomna! Jag kommer att dra igång diskussionen kring ”Camera Obscura” på tisdag, den 8 september, men det går utmärkt att ansluta sig lite senare om man inte hinner få tag på boken tills dess. Jag har kollat upp tillgängligheten här i Sverige, och den går att beställa från Adlibris för drygt 200 kr.

Preliminärt schema för våra höstliga bokcirklar:

September: ”Camera Obscura” – Johanna Holmström (cirkelledare: Helena)
Oktober: ”Glitterscenen” – Monika Fagerholm (cirkelledare: Helena)
November: ”Buktalaren” – Janna Thorström (cirkelledare: Johanna K)
December: ”Se till mig som liten är” – Kaj Korkea-Aho (cirkelledare:  Jessica)

Vi på Bokhora har länge haft ett gott öga till den finlandssvenska litteraturen, och har även en del läsare från Finland, så det känns jättekul att genomföra det här samarbetet. Hoppas många hänger på!

13 kommentarer

13 kommentarer till Kom och bokcirkla med oss hos Söderströms!

 1. Vad kul! Jag recenserar ”Glitterscenen” redan nästa vecka då första recensionsdatum här i Finland är redan 8.9, men det kan bra hända att jag hänger på den cirkeln se i oktober! Heja Bokhora och Söderströms!

  • Ja, häng på du! :) Vore jättekul att ha med dig i diskussionen. Och som sagt, förhoppningsvis kommer Monika själv vara med, så det kan ju bli ett tillfälle att ställa frågor direkt till författaren.

 2. Det här känns efterlängtat (utan att veta att jag längtade) jag kommer!

 3. kul! Ska se om jag hinner vara med.

 4. jag ska faktiskt på skrivseminarium med Monika Fagerholm som skrivledare i helgen, men då ska vi ju tala om vårt och inte hennes skrivande! :)

 5. oh, glitterscenen vill jag nog hänga med på om bara tiden finns..

 6. Är det virtuella eller fysiska möten?

 7. fantastiskt! ska absolut hänga med, när nat för en gangs skull sker pa finlandssvensk front! fint initiativ!

 8. Spännande och mycket välkommet!
  Är själv finlandssvenska och bosatt i Sverige sedan barnsben men har tyvärr inte mycket koll på varken finländsk eller finlandssvensk litteratur och har på senare år insett att jag saknar kunskaper och kännedom om just den litteraturen. Har därför lite trevande på egen hand sökt finlandssvenska författare och läst Fagerholm och nyligen införskaffat Kjell Westös ”Där vi en gång gått”. Men denna nya bokcirkel med just finlandssvensk litteratur känns som ett direkt svar på mina önskningar! Nu kan jag lätt hålla mig à jour med aktuella finlandssvenska böcker, så jag har redan beställt eller ställt mig på bokbevakning av samtliga böcker!
  Vilket toppenbra arrangemang!

 9. Glitterscenen vill jag absolut vara med på! Hoppas bara att man hinner få tag i den tills dess

 10. Ylva Larsdotter

  Vad roligt och efterlängtat! Jag ska recensera Buktalaren för Ny tid i dagarna, så ska bli spännande och se hur andra läser den. Nu längtar jag mest efter att få tag på Glitterscenen och vill absolut vara med i den bokcirkeln. Är det någon anmälan samt på vilka tider är det? Hälsningar från ett soligt Helsingfors

  • Roligt att du vill vara med, Ylva! Du behöver inte anmäla dig och det är inte heller några fasta tider utan alla lämnar kommentarer och tankar när de har tid och lust. Välkommen i oktober!

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida