Bokhora.se

16/11 2009
9:00

sandra(2)Denna måndag möter vi författaren (och bloggaren) Sandra Gustafsson, som har skrivit den självbiografiska boken ”Maskrosungen”. En populär bok som berör, och som även vi på bokhora har skrivit om.

Hej Sandra – grattis till framgångarna med ”Maskrosungen”. Nytryck i pocket igen. Roligt!
Tack, ja den går bra, det är tredje pockettrycket! Jag vill passa på att tacka alla läsare som tar sig tiden att skriva i gästboken och maila – ni är fantastiska!

Men du skriver också på något nytt nu? Vad för något?
Jag har precis skrivit klart en psykologisk spänningsroman som kommer ut den 14 maj 2010, och så har jag börjat på en ny i samma genre.

Hur är det med ditt eget läsande när du skriver, tycker du att du läser mer eller mindre i skrivarperioder?

Definitivt mindre och läser jag så är det inget i samma genre som jag skriver i, jag vill inte riskera att ta efter någon.

Du bloggar också – hur tycker du att det hjälper (eller stjälper) dig i ditt skrivande?

Ja du… jag tror att bloggandet i stort har hjälpt mig att hitta en ton, ”min skrivande personlighet” kan man kanske säga.
Sen är det väl mer stjälpa när jag har en deadline, kanske inte så mycket att jag skriver bort min egen arbetstid, för det tar ju bara några minuter att posta ett inlägg, det handlar mer om att jag läser andra bloggar.

Din bok ”Maskrosungen” handlar om ett ganska svårt ämne och en tuff uppväxt, man kan inte undgå att bli berörd av den. Vi har pratat lite om att ha böcker som tröst – sökte du dig till litteraturen som tröst och i sådana fall, vad läste du då?
Oj vilken svår fråga. Hm. Jag måste säga Mitt Livs Novell. Jag ville väldigt gärna identifiera mig med alla andra vanliga tjejer. Jag sökte något som var normalt, ville vara som alla andra och alla andra läste den tidningen. Och KP. Ja du ser, ingen Bokhora direkt…

Och vad läser du nu, som vuxen? Favoriter?

Giles Blunt, faktiskt den enda författaren jag följer och jag har läst alla hans böcker. Sen måste jag ju säga MajGull Axelsson.

Vad ska du börja på för bok härnäst, finns det något du verkligen längtar efter att få läsa?

Jag väntar på Giles Blunts nya, och så vill jag avsluta Marguerite Duras ”Anteckningar från kriget”. Den är fin, jag har bara inte haft läsro.

Och har du några bra julklappstips till bokhoras läsare, när det handlar om böcker?
Läs allt av Giles Blunt, börja med första boken eftersom man får följa en kommissarie och hans familj – en välskriven och mänsklig deckarserie.
Aprilhäxan” av MajGull Axelsson – något av det mest närgångna och obehagligaste jag har läst, väldigt gripande.
Prinsessböckerna av Per Gustavsson – väldigt cool prinsessa som gör sånt prinsessor inte brukar göra.
D. E. Tektor -serien av Mats Wänblad, en klassisk deckarserie för barn/ungdom.

4 kommentarer

4 kommentarer till Måndagsmöte: Sandra Gustafsson

  1. Kul med ett till Giles Blunt-fan! Jag väntar också otåligt på en ny Cardinal & Delorme-deckare.

  2. Favoriten är ”Fruset offer” :)

  3. Ja, gillar också Blunt och hans huvudpersoner!

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida