Tidsfördriv « Bokhora

Bokhora.se

26/07 2010
8:11

Inget säger ”enkätdags” som en riktigt gråmulen dag, eller hur?

Senaste…

… meningen du läste: ”What’s the point in doing all this if we don’t care what we are anymore?” (Linwood Barclay, ”Never Look Away”.
… impulsköpet: Sophie Hannahs ”The Point of Rescue”. 39 kronor för en engelsk pocket på Adlibris, jag var ju tvungen! Och jag hade köpt den förr eller senare ändå, förmodligen till ett betydligt högre pris. (Det där blev mer ”senaste impulsköpet + krampaktig motivering”…)
… bibliotekslånet: Två Ann Cleeves, ”Svart som natten” och ”Vita nätter”. Har varit lite sugen på att testa henne ett tag nu, men inte så sugen att det motiverat ett inköp. Tror jag ska ta med dem till landet, det känns som bra sommarstugeläsning.
… bokrelaterade överraskningen: Att Monica Alis tredje roman redan finns i engelsk pocket. Jag visste inte ens att den kommit upp. På något sätt har hon fallit bort från min litterära radar, Monica Ali, och då gillade jag ändå ”Brick Lane” väldigt mycket. ”In the Kitchen” får bli min återintroducering.

10 kommentarer

10 kommentarer till Tidsfördriv

 1. Svart som natten kan verkligen rekommenderas. Den bör passa att läsa vid stugan.

  • Kul att höra! Jag har som sagt spanat lite på Cleeves ett längre tag och tror att jag kommer att tycka om henne. Bara miljön (Shetlandsöarna) bådar gott. Får se om det blir läsning på svenska eller engelska i fortsättningen om jag fastnar för henne. Generellt sett läser jag ju helst på engelska.

 2. Senaste meningen jag läste: ”Det liknar min röda plastväska” (Margaret Atwood, ”Kattöga”, som hade stått orörd i bokhyllan ett bra tag och som jag sedan började läsa efter att ha läst ett inlägg av Lilla O.)

  Senaste impulsköptet: All my friends are superheroes (Andrew Kaufman) beställdes direkt efter att jag läst om den hos Boktoka.

  Senaste bibliotekslånet: Det måste ha varit någon kurslitteratur, det enda jag lånar på bibliotek nuförtiden.

  Senaste bokrelaterade överraskningen: Att Jeffrey Eugenides skriver på en ny roman (vilket jag fick reda på genom en bokhoras, jag tror det var Jessicas, twittrande). Tyckte riktigt mycket om Middlesex och filmversionen av Virgin Suicides, kanske ska ta och läsa den senare i väntan på den nya boken…

 3. […] juli 2010 · Kommentera Jag kan inte annat än att hålla med Bokhora-Helena; en liten enkät är precis vad som behövs en gråmulen dag som […]

 4. Cleeves är jättebra! (Och jag är en kräsen deckarläsare.) Det finns recensioner av de tre första delarna i Shetlandsserien + av en annan av hennes deckare på min bokblogg. Fast jag har läst dem på engelska…

 5. […] jobbar hela veckan och ingenting passar bättre på bloggen än en enkät. Den här hittade jag hos Helena igår (Anna har också […]

 6. […] Svarar på denna enkät från bloggen ”Bokhora”. […]

 7. Lade upp mina svar på egna bloggen, här:
  http://fumei.se/blogg/post/I-brist-pa-roligare-sysselsattning.aspx

  Sitter f.ö på ett tidigare impulsköp av just Sophie Hannah, och kan även intyga att Cleeves är BRA!

 8. […] den här kommer från Helena på Bokhora och lyder så […]

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida