Bokshoppingfrossa « Bokhora

Bokhora.se

27/12 2011
12:52

I år fick jag en endaste liten bok (bokstavligt talat pytteliten) i julklapp och jag hade dessutom gett mig själv bokköpstopp under hösten. Men om tre veckor åker vi på en tre veckor lång bröllopsresa och denna uppdämda boklängtan blev för stor så under julhelgen lyckades jag med konststycket att beställa sexton (16!!!) böcker… Kan knappt vänta tills jag ligger i en solstol och plöjer dessa.

10 kommentarer

10 kommentarer till Bokshoppingfrossa

  1. Som sagt på Twitter: brölllopsreseläsning kräver ju en helt egen budget! :)

  2. Många klassiker! Och Never let me go; så vacker, så obehaglig, så bra. Kan nog bli en bra bröllopsresa det här :)

  3. Vad avis man blir, tänk om man hade en bra förevändningen att lägga in en sådan beställning… Tevlig resa och trevlig läsning önskar jag dig!

  4. Vilken härlig resa (även om den traditionella kanske skulle ha invändningar mot vad man borde ägna sig åt på en bröllopsresa, dvs gå långa månskenspromenader, se varandra djupt i ögonen…och sånt…). Har du verkligen inte läst Dödssynden?? Toppa upp efter resan med filmen, världens finaste Gregory Peck som Atticus Finch.

  5. Ja! Dödssynden. Den läste vi och analyserade på engelskan på gymnasiet. Borde läsa om den men vet inte om jag vågar – fortfarande är det en av mina starkaste läsupplevelser någonsin, och med den sortens upplevelser är det ju i bland så att man inte vet om de kommer att upprepas, bli ännu bättre eller tvärtom… Jag väntar nog ett tag till, i fortsatt tro på att du har en synnerligen fin stund framför dig m just den boken… Lycklig resa!

  6. Japp, ”To Kill a Mockingbird” är det här årets absolut största läsupplevelse för mig. Men du ska ju läsa den på originalspråk! Kan du inte få ändra i beställningen lite grand? Hoppas du får en fantastisk bröllopsresa!

  7. Vilken lovande lista! Jag har tröttnat på Martin Amis nuförtiden, men Money var en underhållande bok. Chalcot Crescent är också riktigt bra. Ha det så bra i solstolen!

  8. To kill a mockingbird är fantastisk. Årets bästa engelskspråkiga läsning för min del. (Bästa översatta var Knausgård, Min kamp 1). Men varför den godtyckliga blandningen av översatta och originalspråksböcker på listan? To kill a mockingbird och Phillip Roths Everyman på svenska, när du beställer Rabbit Run, The Big Sleep och en massa annat i original?

  9. Köpte de som fanns att få tag på på svenska. Mest för att jag vill hinna läsa så många som möjligt av dem under resan. Men läser eg helst på originalspråk.

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida