Bokhora.se

05/10 2011
11:00

Den här bokmässan läste jag faktiskt en hel del. Bland annat läste jag ”En liten smula underbar” av Dawn French. Dawn French är en av mina favoritkomiker så jag hade väl ganska höga förväntningar på att den skulle vara kul och att jag skulle få skratta en hel del. Tyvärr skrattade jag inte särskilt alls särskilt mycket.

Boken handlar om en snart 50-årig mamma med man och två tonårsbarn. Tonårsdottern är tragisk och tonårssonen försöker leka Oscar Wilde. Tack och lov finns det en mormor som bakar goda pajer och som talar vett med familjemedlemmarna. Boken berättas ur mamman och de två tonårsbarnens perspektiv och det blir på något vis en blandning mellan Bridget Jones (mamman och dotterns klagande på sina utseenden och diverse kärleksbekymmer) och Adrian Moles dagbok. Den är väldigt, väldigt brittisk… Well, jag låter kanske lite neggig, för visst hade jag en rätt trevlig stund med boken i det där badkaret på Gothia, men jag blev tyvärr inte så förtjust som jag hade trott. En typisk 3+.

1 kommentar

1 kommentar till ”En liten smula underbar” – Dawn French

  1. Off topic men sen när tidningen Tjejliv kommer ut i hyllorna hoppas jag verkligen ni recenserar den. (Men ni är så smarta att ni säkert redan tänkt det.) En så bra och viktig tidningsidé!

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida