”Gracie” – Veronika Malmgren « Bokhora

Bokhora.se

19/01 2011
7:00

Gracie” är Veronika Malmgrens debutroman.  Den är förrädiskt lättläst och enbart 159 sidor tjock, men den är precis lagom lång och inte ett endaste ord känns överflödigt.

Boken handlar om Klara som är utbytesstudent i en liten håla, Manning, i Kansas. Hon har under sitt år där blivit nära vän med Penelope. Hon och Penelope ägnar sina dagar åt att åka runt i Penelopes bil Gracie. I boken får vi följa hennes två sista månader där.

Jag läste större delen av romanen mitt i natten när jag inte kunde sova: den hjälpte mig inte det minsta att somna om utan den höll mig dessutom vaken ett bra tag efter att den var utläst. Det som slog mig var att det var en av de bästa beskrivningar av tonårsvänskap jag läst och att jag kände igen mig så enormt mycket rent känslomässigt. Hur mycket en vänskap faktiskt kan påverka vem man blir och vem man är.

3 kommentarer

3 kommentarer till ”Gracie” – Veronika Malmgren

  1. Otroligt intressant, får jag kolla upp!

  2. […] Aftonbladet kultur har recenserat, så även kulturbloggen och Bokhora. […]

  3. Uppskriven på min lista för böcker jag är sugen på att läsa… Finns iofs 30 böcker där just nu och jag läser runt 20 per år så det kan ta ett tag innan Gracie. Fast jag tilltalas av att den är kort så det kan nog bli relativt snart också.

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida