Bokhora.se

23/04 2011
13:44

Blev sugen på att köpa de här klassikerna som Penguin formgett och gett ut exklusivt för Waterstone. De är så snygga! Förutom att det är bra böcker. Just nu är jag mycket ute och köper på mig böcker till Tage, jag vill börja bygga upp ett fint och bra klassikerbibliotek till honom. Visst, han är bara ett år, men att bygga bibliotek tar tid. Och roligast är det om det finns kärlek bakom varje gåva.

På Waterstones hemsida verkar det inte finnas riktigt alla i tryck fortfarande, de är från 2008 så en del har väl hunnit sälja slut. Vill man ha komplett blir det alltså Ebay eller Amazon skulle jag tro. Gillar f ö att browsa mig igenom deras limitedavdelning, finns mycket gott att hämta där.

13 kommentarer

13 kommentarer till Penguinkärlek

 1. Oh, så vackra böcker. Och vilken fin gåva. Själv har jag gått in för Augustpristagare och Nobelpristagare. Men nu är det väl eböcker som gäller. I USA går försäljningen av eböcker riktigt bra. Själv är jag ganska kluven inför detta. Jag vill gärna att pappersboken ska finnas kvar.

 2. Visst är de fina. Stod och klämde på dem på bokmässan, men stod emot. Ångrar mig lite, men har samtidigt ingen plats för dem just nu.

 3. Åh, det är fantastiskt fina!

 4. Fantastiska!!

 5. Jag har hittat alla på adlibris och de har alla status leveransklara och kostar 133 kronor styck! Mycket bra. Har lagt dem i en önskelista så det kan prickas av efter hand. Skickar gärna listan som mail så slipper någon annan stackare också ta sig igenom att leta reda på böckerna.

 6. Vad fint att samla på böcker åt Tage. Och det är ju som att slå två flugor i en smäll: att få shoppa böcker men samtidigt vara en god människa :)

 7. nästan varje gång jag är på waterstone’s brukar jag stryka med fingrarna över great expectations, med ms havishams kristallkronor på omslaget : )

 8. Då dollarn står lågt gör man billigast i att gå till http://www.amazon.com och köpa rubbet där. Man kommer då undan med ca en hundring/bok inkl frakt.

 9. Bra tips Schniffis! Pundet är visserligen också lågt, men dollarn är ju vansinnig. Go galore!

  • Du har helt rätt Johanna! Eftersom frakten blir så dyr från USA så blir det totalt billigare sett om man istället beställer från http://www.amazon.co.uk, ty de har gratis frakt. Vid köp av ca sex böcker så blir priset dock detsamma. Men på brittska amazon-sidan har de också alla titlar.

   Det är jobbigt att vara konsument!

 10. Hur många böcker finns det i serien? Är det de tjugo som syns på bilden eller finns det fler än så?

 11. […] Tänk det svenska förlag som vågade satsa på en ultratydlig och snygg grafisk profil med en logga som får ett sånt genomslag. Mums…! Och spana nu in det här: http://bokhora.se/2011/penguinkarlek/#comment-245212 […]

 12. Kunde inte låta bli, hittade alla på adlibris.
  Står nu fint på hyllan i gäststugan, om en gäst blir väldigt sugen på att läsa en klassiker.
  http://sandragustafsson.se/blogg/2011/8/22/bokarna.html

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida