Sommarenkät « Bokhora

Bokhora.se

04/07 2011
14:19

Sommarenkät! Hittade den hos Bokclara. Häng gärna på i kommentarerna eller din egen blogg.

Om du för en dag fick hoppa in i en bok, och leva där- vilken bok skulle du välja?

Mmm, det är sommar så det skulle kunna bli någon av Sarah Dessens, tex ”Mycket mer än så”, men ärligt…”Jellicoe Road” såklart! Mitt i när de håller på med kriget som mest. (OBS ej riktigt krig, det är en lek.)

Vilken bok ska du börja på härnäst?

”Sag Harbour” av Colson Whitehead, som jag börjar på igen för läste inte ut den förra gången. Den är med på feng shui-listan över 10 böcker jag ska läsa ut i år.

Hur får du oftast boktips?

Genom att kolla runt på olika bloggar faktiskt, både svenska och amerikanska. Sen är det allra bästa om bekanta med liknande smak tipsar. Mitt senaste var Pija Lindenbaum som rekommenderade Erik Helmerssons ”Den onödige mannen”, och den var väldigt bra. Har också en läsklubb med två YA-tipsare numera, Sofia och Clarisa. Very good.

Det är filmen ”Day after tomorrow” på riktigt och för att inte frysa ihjäl måste du hålla liv i elden. Vilka böcker offrar du till brasan?

Kanske tar mina Harry Bosch-pockets. Inte för att jag hatar dem, det gör jag verkligen inte, men tror inte jag vill läsa om plus att de är hyfsat lätt att få tag på igen. (Och bara för att jag skrev detta blev jag givetvis mycket mycket sugen på att läsa om dem! Harry, I’m sorry!)

Aliens/robotar/en sekt tar över världen och bannlyser alla böcker utom en. Vilken tycker du ska vara den bok som sparas och varför?

Shit, vilken svår fråga! Jag skulle kunna säga ”Jellicoe Road” igen men jag gör ett försök med en annan. ”Beloved” av Toni Morrison. Den har så mycket av det stora med skuld, förlåtelse, försoning, acceptans, kärlek. Det finns så mycket i den som är bra och som man vill lära sig att leva efter = ett bra spar-val.

Jultomten hälsar på dig och säger att det aldrig mer blir någon jul om du inte skriver in dig själv i en bok. Vilken bok vill du vara med i och vad gör du därinne?

Jag är med i ”Jellicoe Road” och jag flirtar med Ben Cassidy. Jag fattar ju att Jonah Griggs är körd, så det är ingen idé att gå på honom. Det blir Ben. Vi är nog med på McDonald’s efter Raffys släktings 21årsfest. Åh, vad fint.

Din favoritförfattare åker limo/skateboard/pulka förbi dig. Givetvis springer du efter. Vem är författaren och vad frågar du?

Det är Melina Marchetta (som har skrivit den söndertjatade boken ”Jellicoe Road”) och jag frågar om vi inte kan ta en kaffe och prata lite för I absolutely love your work. Fiffigt, va?

Om du skulle skriva en egen bok- vad skulle den handla om?

Det har jag ju, 5 st, och de handlar alltid om relationer, kärlek och vänskap, och jobbig förändring som man måste ta sig igenom på något sätt.

Vilken typ av böcker behövs det fler av?

Bra ungdoms! Samt att vuxna skulle fatta att de också kan läsa såna.

Finaste budskapet från en bok du har läst?

Till exempel från ”Beloved” där Paul D säger till Sethe: You’re your best thing.
Ack, ja.

4 kommentarer

4 kommentarer till Sommarenkät

  1. Det är roligt med bokfrågor! Skulle gärna vilja se dina svar på dessa också:

    En person som du gärna vill trycka upp mot väggen och hångla med är på besök. Vilken bok ger du till personen för att impa/komma i stämning/visa hur bäst du är?

    Du är ensam med en främmande människa i hissen/sängen/bussen. Vilken bok börjar du prata om för att lätta upp den tryckta stämningen?

    Om du måste välja mellan att läsa en bok från början till slut men bara varannan sida, eller från slutet till början kapitel för kapitel. Vilket väljer du?

  2. Den var inte lätt, men jag har svarat på frågorna på min blogg.

  3. […] favoritsajt Bokhora har en sommarenkät som jag bara inte kan låta […]

  4. […] här frågorna kommer från Bokclara och när JoL svarade på dem fick hon tre extrafrågor från Fia Filur. Jag svarar på dem […]

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida