Bokpodden med Bokhora « Bokhora

Bokhora.se

01/10 2012
22:14

Alla har ju en podcast så självklart måste vi också ha en! Våra två första podcasts skedde dock redan 2008 och 2009, men nu är det tänkt att bli lite oftare. I samarbete med produktionsbolaget Munck så finns här första avsnittet att lyssna till. Det finns självklart på Itunes men går även att lyssna direkt på här.

I första blir det lite nytt, lite gammalt, lite sossar och lite sex: Peter Fröberg Idlings “Sång till den storm som ska kommas” recenseras, en klassiker upp- märksammas och det blir ett samtal om sosselitteraturen. Dessutom intervjuas författaren Simona Ahrnstedt om den alltmer tilltagande erotiktrenden inom litteraturen.

Bokhoraredaktionen består av: Johanna Lindbäck, Johanna Karlsson, Jessica Björkäng och Johanna Ögren. Producent för Bokpodden: Erik Klarén.

9 kommentarer

9 kommentarer till Bokpodden med Bokhora

 1. Lyssnade på er podd samtidigt som jag gjorde i ordning frukost och jag har några korta kommentarer angående den.

  För det första, väldigt intressant lyssning! Jag gillar hur ni har delat upp podden i specifika delar. Intervju (Simona Ahrnstedt), sosseprat (Margot, Palmedokumentären, Tobleroneboken etc), bokrecension (“Sång till den storm som ska kommas”), klassiker (Anna Karenina) och bok-till-film. Jag gillar att det var just specifikt uppdelade bitar, det gjorde att podden kändes strukturerad och lättlyssnad. Jag skulle vilja att vissa bitar är fasta inslag, till exempel bokrecensionen och pratet om klassiker. På så sätt kan en bit av podden vara rörligt innehåll, teman och tankar som varierar från vecka till vecka. Medan en bit av podden är fasta inslag, som alltid återkommer.

  En sak jag funderade kring var när Simona Ahrnstedt ställde sig lite frågande (i alla fall som jag uppfattade det) om det är ett ”ovanligt stort” intresse kring just erotiklitteratur nu. Tittar man på topplistorna över sålda böcker på Bokus och Adlibris så ligger både de svenska översättningarna och de engelska förlagorna av ”Fifty Shades …” högt på listorna. Så länge jag kan minnas så är det väl ingen utpräglad erotisk bok som har toppat listorna på samma sätt i modern tid, eller har jag fel? Så jag tycker absolut att det är ett ovanligt stort intresse kring just erotiklitteratur just nu.

  En sak som jag tyckte störde flytet i podden lite var längden på bumprarna. Jag tyckte de var några sekunder för långa, vilket kan tyckas som en petitess, men jag tyckte det förstörde flytet och gjorde att jag ville spola förbi bumprarna. Även introlåten var för lång, av samma anledning.

  I samband med varje podd så tycker jag det vore bra om ni la upp en lista på alla böcker/filmer/etc ni har pratat om i podden, så man kan få tag på böckerna som ni pratat om. Jag har inte alltid så fantastiskt bra simultankapacitet, så att laga frukost, lyssna på podd och skriva ner boktitlar samtidigt blev ett steg för mycket för mig. Men om det går att ordna så vore det kanon, för oss som blir sugna på att läsa sådant som ni rekommenderar.

  Jag kan avsluta med att berätta vilken min favoritfilmatisering är och jag blev faktiskt chockad(!) att ingen nämnde den. Självklart är det ”Låt den rätte komma in”, som Tomas Alfredson så mästerligt filmatiserade.

  • Åh tack, vilken superbra och konstruktiv feedback! Mer sådant. Vi ska lyssna och ta till oss, inte minst kring det här med att lägga ut litteraturlistor och sådant från varje program.

 2. Vad lustigt att jag pratade just om podcasts med en författare på bokmässan!

  Det här gillar jag! Bra längd, för mig kunde ni i och för sig gärna ha pratat hur länge som helst, men jag får intrycket att ni hinner grotta ner er ordentligt i ämnena vilket är bra.

  Känslan poden ger är att få sitta med er kring fikabordet när ni diskuterar, eller vara en fluga på väggen:) Härligt!

  Som Mikael påpekar är det fint med struktur, i det hela taget är produktionen hemtrevlig och proffsig! Mycket bra komplement till det ni skriver.

  Hur ofta kommer det nya program?

  /Anna

 3. Himla trevlig lyssning! Och jag tycker inte alls att ni behöver oroa er för att man blandar ihop era röster, för det gör man inte. Ni låter inte alls likadant.

 4. Hei! Jeg ble så inspirert av Bokpodden at jeg har begynt å lage min egen litteraturpodkast som et ledd i litteraturformidlingen i biblioteket der jeg jobber. Jeg er skolebibliotekar og kar ikke et eget produksjonsselskap bak meg, men jeg ble veldig inspirert til å drive bokpresentasjon på en litt annen måte ved å lage podkast. Veldig fint program! Dere er så flinke! Hilsen Ingrid

 5. Hej Bokhora,

  har precis gått från Smartphone till Iphone och har upptäckt Podcasten. Den gamla telefonens batteritid stödde verkligen inte sådant lyssnande. Så nu ska jag lyssna på Bokpodden, men jag undrar om ni också har tips på fler andra bra litterära poddar?

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida