Currently reading: Henrik Bromander « Bokhora

Bokhora.se

13/06 2012
12:59

Just nu håller jag faktiskt (det är en slump, tro det eller ej) på med just en serieroman, nämligen Henrik BromandersSmålands mörker”. Det går ganska sakta. Inte för att det är dåligt, men ni vet hur det är med vissa böcker, man måste pausa. Här har vi verkligen samhällsdebatten år 2012. Det är väldigt svårt att värja sig.

På något vis, jag vet inte varför, så får jag samma känsla här som av Kristian Lundbergs ”Yarden”. Och då ska ni veta att de skiljer sig åt på så många vis, genre, omfång, format, etc, men de har det här engagerande, berörda draget gemensamt.  Rakt in i hjärtat vid läsningen. Att man liksom måste värja sig. Jag tänker att JohL som tar sina första staplande steg i seriernas värld, nog skulle gilla den här ändå.

Jag har även läst och tyckt om Henrik Bromanders tidigare verk , både serie- och romanformatet. Tycker nog dock att han är lite vassare när det handlar om serier. Tecknandet gör att det bränner till på ett helt annat sätt.

Den här boken bränner i massor. Och jag har som sagt var inte hunnit så långt ännu, den är så kort varje läsning, nästan så att jag håller andan genom hela, läser tills jag inte orkar hålla emot längre, lägger ifrån mig boken och andas ut.

(älskar lite att Galago kallar den här serien Bromanders ”Magnum opus”, det är nog precis vad det kommer att bli)

1 kommentar

1 kommentar till Currently reading: Henrik Bromander

  1. Har läst ca halva själv. Gillar väldigt mycket, men det är rätt mastigt att ta till sig.

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida