Färdiglyssnad på Jo Nesbøs Gengångare « Bokhora

Bokhora.se

03/05 2012
21:52

20120503-215217.jpgMy god. 17 timmars lyssnade för en enda bok. Hade ju hunnit med halva ”Efter den tid som flytt” på den tiden. Men visst, jag har kunnat lyssna i situationer när jag inte kunnat ha haft näsan i en bok så riktigt så många timmars lästid motsvarar det ju inte.

Harry Hole var sig lik: kompromisslös, älskande Rakel och beredd göra mer eller mindre vad som helst för att komma åt sanningen. Trots att jag ville läsa/lyssna mer om Harry blev denna 9:e bok nog lite för mycket. Jag har även tyckt att Nesbø varit så bra på att dölja samband men nu listade jag ut handlingen alldeles för snabbt. Det är det som gör att jag sällan uppskattar deckare: twisterna är alltför förutsägbara. När man då lyssnar till en ljudbok och inser att det kommer dröja tio timmar minst innan Harry fattat blir det lite frustrerande. Beskrivningen av det korrupta Oslo uppskattar jag dock och Karl-Christian var en ny välkommen karaktär som jag gillade.

Men visst är det på tiden att Jo Nesbø tar och skriver den där riktiga romanen istället? Han borde våga snart tycker jag. Minns när han pratade om detta på Norska Ambassaden för typ 4-5 år sedan. Jag skulle åtminstone väldigt gärna läsa en ”roman”-roman från hans penna.

 

1 kommentar

1 kommentar till Färdiglyssnad på Jo Nesbøs Gengångare

  1. […] Nytt på : Färdiglyssnad på Jo Nesbøs Gengångare […]

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida