”När gud var en kanin” – Sarah Winman « Bokhora

Bokhora.se

02/09 2012
21:42

För någon vecka sedan kom jag hem från jobbet vid 18-snåret och öppnade postboxen och där låg den: ”När gud var en kanin”. Läste under middagen, lät bli tv:n för kvällen och lade mig istället och läste vidare. Läste tills dess att boken var slut. Så fantastiskt skönt med en bok som lockar till sådan sträckläsning. Men jag hade gärna dragit ut på läsningen eftersom den var så njutbar.

”Om gud var en kanin”, av Sarah Winman, handlar om två syskon, Elly & Joe. Första delen handlar om deras barndom från 1968 till början av 1980-talet. Del två, från 1995 till början av 2000-talet, om  hur diverse händelser i barndomen påverkar deras vuxna liv. Men allra mest är det en bok om vänskap. Stark sådan.

Att det är en debutroman märks inte det minsta och det tråkiga med det är ju att det nu då inte finns någon annan bok att sätta tänderna i av samma författare. Jag gillar verkligen huvudpersonen Elly, särskilt som barn. Det är hon som namnger sin kanin Gud. De stadiga gästerna på familjens Bed & Breakfast är också sjukt sköna. 11:e september spelar en rätt stor roll i boken och det är väl möjligtvis det enda som gör att boken någonstans ändrar karaktär och något med det skaver lite. Men det gör inget för slutresultatet är ändå att det här är en av de bättre böcker jag läst senaste tiden.

”Om gud var en kanin” är utgiven på Basil-förlag (går tyvärr inte att direktlänka till boken).

4 kommentarer

4 kommentarer till ”När gud var en kanin” – Sarah Winman

  1. […] Nytt på : “När gud var en kanin” – Sarah Winman […]

  2. Jag älskar den här boken!!! Älskar den, älskar den! Det här är en bok som verkligen har Det, som man bara sjunker in i och önskar att den aldrig tog slut. En bok som man både skrattar och gråter åt. En underbar bok.

  3. […] om boken är Bokboxen, hyllan, Jennies boklista, Jennifers hörna, Världen enligt Audrey Fenn, Bokhora och […]

  4. En alldeles, alldeles underbar bok. Kommer bära den med mig i mitt hjärta. Sällan beskrivs kärlek och vänskap så enkelt, naket, nära och vackert!

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida