Oj, oj, oj vilket fynd: ”Sharp Objects” av Gillian Flynn « Bokhora

Bokhora.se

05/08 2012
9:49

Stressad, på väg till tåget mot Motala och ett träningsläger för diverse bloggare, insåg jag det galna: jag hade glömt att packa bok. (Packa väskan för två nätter borta 5 minuter innan man ska åka till jobbet är kanske inte det mest smarta jag gjort, glömde rätt mycket annat med.) Men, med ca 3 minuter till godo på Centralen innan avfärd hann jag tack och lov till Pocketshop och ryckte åt mig den första titel som talade till mig: ”Sharp Objects” av Gillian Flynn. Vår gamla bokhora Helena skrev utförligt om den för några år sedan och hennes nya blogg heter ju t.o.m. som författarens andra bok ”Dark Places” så jag var rätt säker på att det skulle vara en bra bok. Men så bra? Inte alls beredd. I går, efter en hel dag av träning, gick jag och la mig vid 21-tiden redan bara för att få avsluta boken. Och nu suktar jag efter mer. För tror ni att jag köpte mer än en bok? Nope! Så nu har jag en tretimmars hemresa att se fram emot i kväll helt utan lektyr. Fan.

”Sharp Objects” handlar om Camille, reporter på en mindre Chicago-tidning, som får i uppdrag att bevaka ett mord och ett försvinnande av två unga flickor. Hennes chef misstänker (hoppas på en bra story att breaka) att det kanske är en seriemördare som ligger bakom detta och då Camille kommer från den lilla staden där dessa försvinnandena har skett så han tycker att det vore en god idé att hon åker dit. Camille har inte varit hemma på över 10 år och hon har inte ens träffat sin 13-åriga halvsyster Amma så hon är en rätt tveksam återvändare. Och efter ett tags läsning förstår jag henne helt och fullt… jag undrar om jag någonsin läst om en obehagligare mor-dotter-relation. Egentligen vill jag inte berätta något mer alls om boken, jag läste några få omdömen i början av den och ångrar att jag visste något alls om den i början. Så det enda jag säger är: läs den! Själv tänker jag införskaffa ”Dark Places” snarast!

 

6 kommentarer

6 kommentarer till Oj, oj, oj vilket fynd: ”Sharp Objects” av Gillian Flynn

  1. […] Nytt på : Oj, oj, oj vilket fynd: “Sharp Objects” av Gillian Flynn […]

  2. Läste den under semester och blev helt överväldigad. Hade då redan läst Dark Places som var bra, men inte fantastisk.

  3. Tyckte också jättebra om Sharp Objects. Dark Places är tyvärr inte lika fantastisk, men klart läsvärd.

  4. Jag har läst Dark Places och gillade den även om det är en sådan bok som inte fastnat i mitt minne som de BRA böckerna gör. Blir dock nyfiken på Sjarp Objects nu… Det är alltid roligt med bra underhållning för stunden.

  5. Jag läste Sharp Objects för några år sedan på svenska. Jag var inte överväldigad, men det finns få böcker som handlar om just det ämne Sharp Objects handlar om. Pga det kan jag rekommendera den. Nu vill jag inte lämna en spoilervarning här.

  6. Gillian Flynns tredje bok, Gone Girl är ännu bättre än den här! Rekommenderas!

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida