”Tigerkvinnan” – Katerina Janouch « Bokhora

Bokhora.se

07/05 2012
12:07

Katerina Janouchs senaste om barnmorskan Cecilia Lund  – ”Tigerkvinnan” – finns nu i pocket! Jag har precis läst. Jag är ju så förtjust i den här serien och jag tycker den bibehåller samma höga kvalitet även fyra böcker in i serien. Faktum är att den har vuxit litet med varje bok. I ”Tigerkvinnan” är det en hel del äktenskapliga problem av olika slag, huvudpersonen Cecilia kämpar med att återvinna tilliten till sin otrogne man samtidigt som hon väntar deras femte barn. Jag tycker om att Janouch har låtit såret mellan makarna ta sin tid. Det tar ju tid. Och det är så där, med små steg fram, små bakslag emellanåt. Men hennes syster Susanna har också problem. Av andra slag fast ändå lika. När relationen har stagnerat och allt känns meningslöst. Vad gör man då?

Och så systrarnas mamma. Hennes alkoholproblem har skymtat i tidigare böcker, nu tvingas barnen ta itu med det ordentligt.

Samtidigt finns ju det här inslaget med det lite ”mystiska” och spänningsrelaterade. Som jag genom varje recension (läs 1, 2, 3) har tyckt varit rätt så onödigt men nu börjar jag ändå känna mig lite böjd åt att hålla med om att det behövs, och funkar. I den här boken funkar det. Det känns nästan otäckt när Cecilia Lund får Doris Lessings ”Det femte barnet” hemskickat anonymt samtidigt som hon är gravid med just det femte barnet. Är det någon som vill henne och familjen illa?

Skön avkopplande läsning, lite krydda ovanpå det – jag tycker Janouch verkligen har hittat hem med den här serien och jag ÄLSKAR att följa livet på förlossningen. Mer Cecilia Lund i yrkeslivet. De där små detaljerna som gör att böckerna känns äkta. Är väldigt sugen på nästa del ”Modershjärtat”. I pocketen får man läsa ett litet smakprov och det lovar väldigt gott. I juli kommer den!

 

Kommentera

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida