”Berättelser från Engelsfors” – Sara Bergmark Elfgren, Mats Strandberg, Lina Neidestam, Karl Johnsson och Kim W Andersson « Bokhora

Bokhora.se

24/04 2013
8:46

29685770_O_1

Ni som har läst och älskat ”Cirkeln” och ”Eld”, ni har väl inte missat seriealbumet ”Berättelser från Engelsfors”?

Nej, jag trodde inte det.

Måste man ha läst ”Cirkeln” och ”Eld” för att uppskatta ”Berättelser från Engelsfors”? Ja, jag tycker absolut det. Seriealbumet utspelar sig långt före ”Cirkeln” och precis innan och även lite grand efter ”Eld”. Det finns en ganska fet spoiler i ”Berättelser från Engelsfors”. Jag skulle också vilja råda er att friska upp minnet från de två första böckerna innan ni sätter tänderna i seriealbumet. Åtminstone om ni är 30+ och det har gått eoner av tid sedan ni läste ”Eld”. Jag hängde inte riktigt med i allt.

Hursomhelst då: boken innehåller åtta noveller. Sara och Mats har skrivit berättelserna och Lina, Karl och Kim har delat upp ritandet mellan sig. Novellerna knyts ihop av en spåkvinna och hennes tarotkort. Jag tycker att det är väldigt snyggt. Jag banne mig älskar Vanessas kroppsspråk när hon står i dörröppningen hemma hos Linnéa. Åh, Vanessa på pricken!

En spontan invändning mot hela projektet är att det ska förstöra ens egen bild av tonårshäxorna och Engelsfors, men nej. Deras Elias är inte min Elias. Och så går det så rysligt snabbt att läsa. Jag vill ha mer! Synd då att läshastigheten inte står i proportion till rithastigheten (men att läsa en serie av någon som ritar lika snabbt som jag läser?). Fast det här är ju bara banaliteter. ”Berättelser från Engelsfors” är åtta snygga välberättade noveller. Missa inte den!

 

 

 

 

2 kommentarer

2 kommentarer till ”Berättelser från Engelsfors” – Sara Bergmark Elfgren, Mats Strandberg, Lina Neidestam, Karl Johnsson och Kim W Andersson

  1. Ja, det hade jag missat. Eld kom ju precis i pocket, den står på mitt nattduksbord i väntan på att läsas… snart snart.

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida