Bokpodden avsnitt 9 « Bokhora

Bokhora.se

29/03 2013
14:41

Man kan tycka att vår tajming är lite off när vi på självaste långfredagen publicerar ett nytt poddavsnitt på temat saker som skrämmer, vilket kanske hade passat in bättre under allhelgonahelgen. Men, vad ska man säga? Vi är rebeller.

För att lyssna på podden går ni in här. Avsnittet är den här gången lite längre än vanligt eftersom vi verkligen går in på djupet i frågor om sådant som är riktigt läskigt. Åsa recenserar ”Världskrig Z” som är en fiktiv ögonvittnesskildring av hur det gick till när zombierna kom fasligt nära att ta över världen. Dessutom tar JoK och Åsa upp olika teman för skräcklitteratur genom tiderna och nämner en hel massa titlar, så sitt beredda med pennan för att anteckna!
JoL har Peppe Öhman som gäst i studion och de pratar om Maria Svelands nya bok ”Hatet” som redan dragit igång en åsisktsstorm i media. De  diskuterar bland annat faran i att viktiga röster tystas på grund av illvilliga hatare.
För förlagsseriens tredje del, som för övrigt är frånkopplat temat om läskigheter, har JoL intervjuat redaktören Ylva Blomqvist som bland annat redogör för skillnaden mellan en redaktör och en förläggare och berättar om den stora lyxen att få ”arbeta som läsare”.
Som vanligt har vi munck att tacka för produktionen.

I år behöver då inte långfredagen bli tråkig!

Kommentera

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida