Fredagsfrågan v 4 – Ett omslag du reagerat på? « Bokhora

Bokhora.se

25/01 2013
12:00

Både JoÖ och gästbloggaren Marcus Stenberg har skrivit inlägg om framsidor och omslag senaste tiden. Säg något omslag du reagerat på – antingen för att du gillade eller ogillade det?

Johanna K Johanna K
Omslaget till "Fruktan" av Charlie Higson är som en blodig hand. Jag reagerade på att det var rätt så obehagligt.
Johanna L Johanna L
Har gillat: Olga Grjasnowas "Ryssar är såna som gillar björkar" som är gult. Det känns ovanligt med en gul bok.
Johanna Ö Johanna Ö
Förutom de där fina som var på topplistan jag bloggade om, så nej. Inga speciella alls. Bu.
Åsa Åsa
Alltså, när omslaget byts ut mot filmaffischen efter att boken filmatiserats. Tristessen! Ett öde som väntar "Berättelsen om Pi". Bergis.
6 kommentarer

6 kommentarer till Fredagsfrågan v 4 – Ett omslag du reagerat på?

  1. Åsa: Jag håller med! Jag underviker de böckerna. Den enda gången jag medvetet köpt en bok med sånt omslag var när jag för ett antal år sedan, då det var aktuellt, köpte ”Pride and Prejudice”. Mr Darcy! :D

  2. Jag ogillar också de där film-efterapande omslagen, undviker dem så gott jag kan. Och omslagen till Douglas Kennedys böcker, som nästan alla har en kvinna, beskuren och dimmad – säger absolut inget om innehållet och ser trist ut.
    Gillar bland annat Torka aldrig tårar utan handskar-omslagen och omslaget till Lila Hibiskus och En halv gul sol av Chimamanda Ngozi Adichie!

  3. Jamen, hur underbart är inte omslaget till ”All I want for Chistmas is planekonomi” då?!

  4. Håller med Åsa, Anna F & Books ABC: Jag klarar inte av de där filmomslagen. Ett omslag som jag gillat på sistone är det till An Abundance of Katherines. (Det finns flera olika, det jag gillar är den med flera människosilhuetter i olika färger och titeln ser ut som en matematisk formel.) Annars gillar jag omslaget till Rosa – den farliga färgen och Om det var krig i Norden.

  5. Ni vet den där deckaren med en schlafsig, blodig svan på omslaget! Min kompis mamma läste den när jag var liten, och jag tyckte den såg så läskig ut… Favoritomslag blir nog första Harry Potter-boken, lite barnsligt kanske men det är så fina färger!

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida