Bokhora.se

06/05 2013
11:55

Foto: Maria Nygård

Foto: Maria Nygård

Vi trummar för en ny gästbloggare! I maj gästas vi av Bokbabbel, vilket vi såklart är superglada och stolta över.

Hej Jessica Andersin! Vem är du och vad gör du?

Jag är en finlandssvensk bokmal på 26 vårar – säger ni faktiskt så i Sverige eller var det bara i Kamratpostens brevvänsspalt sådana uttryck frodades? Gissar på det senare! Jobbar i en liten lila bokhandel, så det blir böcker nästan dygnet runt för mig faktiskt. Än så länge har jag inte tröttnat!

Vad handlar din blogg om?

Böcker jag läst, böcker jag vill läsa, snygga bokhyllor, allehanda boknördiga ting man kan hitta på Etsy, lite enkäter och annat smått och gott. En salig blandning av allt en läsande människa kan tänkas vara intresserad av. När jag började bokblogga för åtta (!) år sedan fanns det ju knappt andra bloggar över huvudtaget, men på senare år har interaktionen blivit allt viktigare. Både i kommentarsfältet och genom att lyfta upp ämnen någon annan bloggare skrivit om på sin blogg.

Vad gillar du att läsa och att skriva om?

Jag läser mycket thrillers och så kallade ”vanliga romaner”. Främst nordiskt och anglosaxiskt, och mycket skrivet av kvinnor även om jag alltid tror att jag har en fifty-fifty-fördelning tills jag räknar ihop årsstatistiken i december. Bloggen bygger såklart främst på bokrecensionerna, men beroende på humör är det också väldigt roligt att skriva t.ex. funderingar om titlars eller bokomslagets roll, om det anses finare att läsa på originalspråk, tips för hur man bäst överlever bokmässan m.m.

Säg ett par bra böcker du gärna till tipsa om, och som du inte kommer att blogga om här?

Jag försöker som bäst komma ihåg att läsa lite graphic novels mellan varven, det tycker jag ni också ska göra! Kolla in t.ex. Marjane Satrapi, Mats Jonsson, Jeffrey Brown, Sofia Olsson. Och Craig Thompson, han är kanske min absoluta favorit! Både ”Blankets” och ”Carnet de Voyage” är både otroligt fint tecknade och har en gripande och engagerande berättelse. Jag har hans storverk ”Habibi” hemma, borde verkligen ta mig an det! Ack, alla dessa ljuva böcker som bara väntar på att bli lästa och upptäckta..!

Jessicas första inlägg kommer här på Bokhora om några minuter. 

5 kommentarer

5 kommentarer till Gästbloggare: Bokbabbel

  1. […] nyheter! Alla måndagar i maj ska jag gästblogga på bokbloggarnas alma mater Bokhora. Här är en liten intervju med mig och här är mitt första inlägg som handlar om huruvida man kan ha läsning som hobby eller ej. […]

  2. Kul med en som gillar serier. :-)

    Graphic Novel = serieroman

  3. KP-nostalgi! ”Jag är en tjej på 14 jordsnurr” var en annan favorit (åtföljt av den ständiga diskussionen om man då menade att man var 14 dagar gammal).

  4. Nämen, vad kul att hitta dig här!:)

  5. […] Philip Teirs Vinterkriget. Jag fick intervjua mina idoler Mats & Sara på Finncon! Och i maj gästbloggade jag på bokbloggarnas alma mater, Bokhora. Fina […]

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida