Mera KOK « Bokhora

Bokhora.se

06/11 2013
12:26

Kör Knausgård igen. För hela slanten. Avslutade sexan när jag var i Sthlm förra veckan (ORKA släpa) och gav mig nu på femman. Det positiva med att han hoppar omkring i kronologin är ju att man själv kan hoppa omkring och inte behöver läsa 1-6 i rad.

I alla fall. SÅ mycket igenkänning i femman. Hans studietid. Jag känner igen den där lyckan från när jag själv hamnade i studiesammanhang. Alltså inte alltid studierna, utan det runtomkring. Att man är där och är på väg.

Ack ljuva ungdom. Ack det där ansvarslösa.

Tycker det är helt fantastiskt hur han kan minnas och fånga stämningen så väl, när det ändå hände för så länge sedan. Skickligt! Och blir så sugen på en sådan där skrivarutbildning. Tänk om man varit ung och fått göra om en del val! Om jag inte varit så mycket ”duktig flicka” och tänkt på vad som ska ge mat på bordet. Kanske vågat vara mer slacker. Den känslan jag får av KOKs femma. Samtidigt också det där med att vara yngst som han ju är på skrivarutbildningen, det har jag så länge varit på mina arbetsplatser och DET ser jag nu på med lite andra ögon. Vad erfarenheten ger. All textkritiken han får, det handlar om det grunda jämt. Men om man är 19 år, vad kan man egentligen skriva om? Jag tror på erfarenheten där. Att det behövs ett visst mått.

Har alltid trott att jag skulle tycka mest om tvåan eftersom det delvis där jag är också nu, med småbarnsår och diverse. Men femman är på väg att bli en stark och klar favorit.

 

1 kommentar

1 kommentar till Mera KOK

  1. Helena Wendin

    Håller helt och hållet med. K2 och K5 är dom bästa om man nu ska välja. Själv har jag dock slukat samtliga och detta i den ordning dom kom ut. Väntade i ett helt år bara på K1 och sen har man fått fortsätta att vänta på de andra böckerna. Har dock varit värt varenda dag av väntan då man aldrig blir besviken. Nu blir det inga fler böcker av Knausgård men jag ser fram emot att läsa om böckerna längre fram, då jag fått lite distans till dom.

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida