Önskemåndagsmöten? « Bokhora

Bokhora.se

10/03 2013
21:19

Jag sitter och redigerar morgondagens måndagsmöte och undrar om ni har någon författare eller annan person med bokanknytning som ni önskar att vi gjorde ett måndagsmöte med? Och vilken fråga skulle ni verkligen vilja ha svar på då?

Mitt personliga favoritmåndagsmöte är det med Shaun Tan. Att få hans mejl i inkorgen gjorde mig alldeles vimmelkantig. Det är först ikväll som jag ser att han läste ”Fågeln som vrider upp världen” (Murakami) samtidigt som han skrev ”Berättelser från yttre förorten” och att det kanske inspirerade honom lite. Det är ett exempel på hur vimmelkantig jag verkligen blev, att jag inte ens hade registrerat den informationen. Nu måste jag läsa om de där ytliga förortsberättelserna.

14 kommentarer

14 kommentarer till Önskemåndagsmöten?

 1. Det vore spännande med någon översättare.Kanske någon som översätter från svenska till annat språk?

 2. Med reservation för att ni eventuellt redan haft måndagsmöte med någon av följande förslag: Lotta Kühlhorn, Peter Englund, John Green, Yukiko Duke.

 3. Förläggare? Deras önskemanuskript, vad de drömmer om att få in, hur väljer man, hur vet man vad som kommer slå, vad saknas/behövs på marknaden just nu?

 4. Jonas Hassen Khemiri!

 5. Johan Wanloo. Snart aktuell med ett seriealbum med Kapten Klara från DN.
  Klyschig fråga: Hur får han tiden att räcka till?

 6. Läser Anna Maria Janssons debut Välkommen ut på andra sidan.
  Det vore intressant att höra lite om henne. Dessutom kommer hon från lilla orten där jag bor, Vargön.

 7. Intervjua gärna fler serieskapare, både svenska och utländska, t. ex. Liv Strömqvist, Joakim Gunnarsson, Marjane Satrapi och Fabien Vehlmann. Finns många fler men det är en bra början.

  Vill också se fler barnboksförfattare.

 8. Ni kan alltid måndagsmöta mig! ;) Ung bokbloggare? :D

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida