Bokhora.se

04/11 2013
13:26

I helgen läste jag ”Vinterkriget” av Philip Teir och blev inte positivt överraskad för jag förväntade mig att den skulle vara bra. Jag blev istället glad att den uppfyllde mina förväntningar! Det blir säkert mer om den senare, men en sak som var intressant under ”Vinterkriget”-läsningen var miljön. Helsingfors. Och att jag tack vare Peppes blogg kände mig så bevandrad där. Jag har aldrig varit i Helsingfors (det måste åtgärdas!) och det är egentligen ingen stad jag har en föreställning om som typ… LA, San Francisco. Såna man fått en känsla för tack vare frekvent rapportering. Helsingfors är helt okänt för mig. Trodde jag. Nu inser jag att jag visst snappat upp en hel del tack vare Peppe, så i Philip Teirs roman känner jag igen tex stadsdelar, parker och sånt som att det joggas runt Tölöviken. Kul!

Det blir som en extra bonus i en redan välskriven blogg att få med miljön. Peppe har flyttat till LA i ett år nu och skriver inte längre om Helsingfors, men då har jag såklart istället blivit hookad på LA tack vare all info jag får om den staden.

Ett annat exempel, Sandra Beijer som har bloggat i flera år kommer med en ungdomsroman 2014, och jag vet inte var den utspelar sig eller om det ens är på en uttalad plats, men åh vad jag hoppas på Stockholm eller New York. De platserna är absolut inte okända för mig, men jag gillar verkligen Sandra Beijers Stockholm och New York.

1 kommentar

1 kommentar till Romanmiljö X, känd från blogg Y

  1. Vad glad jag blev nu, har inte läst Sandra Beijers blogg på några månader och hade missat att hon kommer med bok. Den ser jag verkligen fram emot!

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida