Slutrapport ”Kretsen” – Maggie Stiefvater « Bokhora

Bokhora.se

15/04 2013
20:14

Jag har ett par grundläggande frågor:

1) Vem är Glendower? Varför var / är han viktig?
2) Vilken makt, specifikt, får den person som kan väcka leylinjen? Är det magisk förmåga, pengar, guld, politik, makt över naturen, vad vad vad?

För det här förstår jag aldrig i ”Kretsen” och det blir ett stort aber. Jag hänger inte med, fattar inte varför saker händer, fattar inte varför de är bra eller dåliga. Jag tycker bara det blir en rörig och väldigt stark hemmasnickarkänsla av hela den magiska intrigen. Det har använts mycket gaffatejp för att få det att hålla ihop.

Vidare till Gansey, ledaren för korppojkarna. Mycket snack om hur ledande han är, hur han stegar fram, hur de andra följer blint. Bara snack. Jag känner nämligen inte det heller. Han är en sån pappersprodukt. (Ha!)

Vidare till allt annat. Övriga karaktärer; Adam, Ronan och brorsan, Blue och hennes mamma och moster och alla andra. Kärleken. Resten av intrigen Även här blir det nej. Inget funkar för mig i den här boken. Halvtidsrapporten var inte positiv och slutrapporten blir det inte heller. ”Kretsen” är för rörig på alla plan.

4 kommentarer

4 kommentarer till Slutrapport ”Kretsen” – Maggie Stiefvater

  1. Jag håller med. Jag fattade ingenting när jag läste den.

  2. Nej, det håller jag inte med om. Men man måste vara ganska alert när man läser för att förstå till exempel vem Glendower är. Men förklaringen finns i boken, det gör den. :)

  3. Leylinjen då? Vilken makt väntar?

  4. Förstår att det blir lite förvirrande när man väl avslutat den sista sidan, men svaren finns som JENNIE sa i boken. Om man väcker Glendower i samband med att leylinjen väcks så fick man väl en önskning och kontroll över leylinjen, vilket är en stor förmåga att kunna ju ^^

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida