#Blogg100 del 17: Finurliga barnrum « Bokhora

Bokhora.se

17/03 2014
23:21

Sajten Styleroom som är ett litet mecka för heminredningsintresserade gör också en massa roliga analoga projekt. De är ofta med i tryckt media när det handlar om inredning och design men gör också egna böcker baserat på material från sajten.

Eftersom jag tillhör skaran som har barnrumsboards på Pinterest och är ganska intresserad av att fixa med ungarnas rum (mina barn delar i både Stockholm och Vittangi, ej av utrymmesskäl utan pga s k ”hjärterum”) i hopp om att de ska trivas där och inte hänga mig och fadern i byxbenen hela tiden (går ju sådär), så var jag ganska nyfiken på deras senaste bok ”Finurliga barnrum”.

Tycker om! Det är roliga DIY:s (Do It Yourself) som man inte behöver vara superduktig för att klara av och ganska sällan är det saker som känns oöverstigliga på grund av att man saknar material och/eller verktyg, något jag ibland känner när jag och sonen kollar ”Fixa Rummet” på Bolli. Man ska ha en massa specialverktyg hela tiden, eller några raritetskrokar och inredningsdetaljer som inte går att få tag i bara sådär.

Inte i den här boken. Det är mycket ”skvätta turkos färg på gamla grejer” och det tilltalar mitt sätt att jobba såväl som plånboken.

Pedagogisk text som ger lust att prova också.

Det enda minuset som jag ser det, är att man jobbar med samma barnrum nästan hela boken igenom. Det kanske en del läsare gillar för att det skapar en helhet, men jag tröttnar lite fortare märker jag. Hade varit roligare med mer blandning av stilar. Helst för den som inte går igång så mycket på Syster Lycklig-looken. Jag gör ju det, och har mycket hemma av just detta och av material som används så det är lätt att anamma som sagt. Ska t ex göra fågelholkarna på bilden eftersom jag fick inspiration här till ett jobb jag gör för en av mina kunder.

Boken som är gjord av bloggaren Jeanette Bauer har en avslutande del där andra medlemmar på Styleroomsajten får visa upp sina barnrum, hade gärna sett mer av det. Här finns stilblandningen jag efterlyser, samt många bra idéer.

20140317-231829.jpg

1 kommentar

1 kommentar till #Blogg100 del 17: Finurliga barnrum

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida