#Blogg100 del 44: Books and dreams del 2 « Bokhora

Bokhora.se

13/04 2014
23:38

När första numret av Books and dreams kom ut var jag ganska sval i omdömet. Har inte läst något sedan dess men köpte senaste numret för att se om det hade hänt något.

Mja, jo.

Mikael Nyquist är fortfarande där och är snygg och pratar känslor, något mer menlöst får man väl leta efter. Och hepp – hos Jonas Cramby var man också kvar. Varvet runt på honom nu, med tanke på att de körde ett heminredningsrep?

Men annars var det en bra längre grej med Ian Rankin som visserligen hade tålt en och annan redaktörssväng för att tajtas ihop riktigt, och flera roliga boktips.

Nån diffus grej om hotell Dorsia i Göteborg som var helt mal place dock och den där inredningsspalten? Konstig bara ju.

Kommer inte fortsätta köpa men i alla fall nog börja läsa om jag kommer över för sammanfattningsvis ändå bättre texter och roligare notismaterial än i början. Tycker dock att det blir lite krystat när de kämpar för att få in bokvinkel på annat de vill skriva om. Det är synd. Det finns så himla mycket bra och läsvärt som man kan foka på istället, där litteraturen faktiskt har en plats och är viktig. Och jag tycker Carina Nunstedt är en bra skribent med vana av smarta vinklar, väntade mig mer av henne (älskade ju t ex Camilla Henemarks bok där Nunstedt var skribenten). Kanske därför jag är så sträng. Viktigt ämne där hon har hittat en nisch, men dumt att stiga alltför långt ur den. Vilket alltså görs ibland och då får man kämpa in kopplingen och det märker jag som läsare.

Kommentera

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida