Bokstatusen efter bokmässan « Bokhora

Bokhora.se

30/09 2014
8:45

Orkar faktiskt inte rapportera om Siri Hustvedt-seminariet, förutom att hon var proffsig och blixtrande smart som vanligt. Jag satt där och var fullt fokuserad på att bara lyssna och uppleva, så mindful så ni förstår inte, och var inte alls fokuserad på att ta anteckningar. Så jag vill hellre prata om min bokshopping nu!

Jag köpte tre böcker. ”Kunskapens frukt” av Liv Strömquist, ”Beckomberga” av Sara Stridsberg och antologin ”Rasismen i Sverige”.
Men jag älskar ju också att inte äga alla böcker själv utan bara låna dem på bibblan, och därför reserverade jag flera titlar på tåget hem.

”Äkta Spåman” av Linda Spåman, hon som skrev ”Brf Ensamheten” senast. Jag och JoÖ pratade om den i bokpodden-avsnittet om serier. Mycket ångest men bra.

Ursula Poznanski har börjat på en ny serie för ungdomar och första delen heter ”Sveket”. Hoppas att den är bättre än besvikelsen ”Saeculum”.

När jag kollade runt i Brasilien-montern hittade jag två titlar, ”Att falla” av Michel Laub och den redan ganska omskrivna ”Salladsnätter” av Vanessa Barbara. Omskriven för att vara en brasiliansk roman i Sverige iallafall.

Det blev en bok för ålder 9-12 också, nämligen ”Svarta tornet” av Malin Stehn.

Har fått varierade platser mellan 2-29 i reservationskön. Rapporter följer.

Kommentera

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida