Fredagsfrågan v 3 – Årets läsutmaning eller läsmål? « Bokhora

Bokhora.se

17/01 2014
12:00

Har du bestämt dig för någon läsutmaning eller satt ett läsmål för året? Berätta!

Johanna K Johanna K
Nej. Mitt enda mål är att bättre bokföra vad jag har läst. Jag tror att jag vill läsa mer facklitteratur också, men det är inte så formellt.
Johanna L Johanna L
Jag har 2 st, Tema Tikkanen och Ämnesordsutmaning. Det är 6 + 5 böcker i dem.
Johanna Ö Johanna Ö
10-20-30 - Böcker från 10 decennier, 20 manliga författare och 30 olika länder. Himla tufft ju!
13 kommentarer

13 kommentarer till Fredagsfrågan v 3 – Årets läsutmaning eller läsmål?

 1. Jag har inte bestämt mig för om det ska bli 10-20-30 et år till eller om jag ska försöka köra fler tegelstenar och/eller försöka något mer koncentrerat angrepp på någon/några författare. 10-20-30 blir lätt lite snuttifierat.

  Sen har jag alltid målsättningen att få in ett par tidigare olästa nobelpristagare för att någon gång runt 2030 ha läst dem alla.

 2. Någonting jag ska sträva efter i år, är att läsa fler författare som jag inte har läst något av förut! Det börjar dock superdåligt, då de två senaste och de två planerade läsningarna är alla skrivna av författare jag redan har läst. .:*Success*:.

 3. Jag brukar ha litet luddiga mål; olika listor att följa, inget konkret om hur många eller vilka, för det skulle göra mig alltför stressad. Nu känns det som att det för varje år blir fler och fler listor och författare att intressera sig för! Nobelpristagarlistan i omvänd kronologisk ordning fick sällskap av Hugoprislistan (för bästa roman) härom året. 2012 tillkom författarna som skulle komma till Swecon (Kontrast 2012, Fantastika 2013, och i år är mässan ännu tidigare så det är bråttom!). I höstas hann jag plocka några från Bookerprislistan, och just nu fördjupar mig i de inbjudna till Kulturhusets Internationella Författarscen. Oj, det ser mycket ut när jag ser det nedskrivet! Än så länge känner jag mig tack och lov inte stressad av det.

 4. Nyfiken! Varför 20 manliga författare? Menar man max 20 så att fokuset ligger på kvinnliga författare? Ursäkta om jag är trög – 34 minuter till helg.

 5. Jag, som hittade på just siffran 10-20-30 gjorde det för att försöka bredda mitt läsande. Jag läste till 90% män och tyckte därför att jag borde läsa minst 20 kvinnliga författare. Läser man mest kvinnliga författare annars är det ju mer en breddning om man läser minst 20 män.

 6. Ah då förstår jag! Då kan man forma läsutmaningen efter eget behov liksom. Tack för infon Vidar!

 7. Min stora läsutmaning detta år blir att försöka hålla en bokcirkel levande. Har cirklat på olika sätt förut, men tyvärr har det aldrig blivit långvarigt. Att kunna bokcirkla hela 2014 skulle vara fantastiskt!

 8. Jag har tänkt läsa fler av mina egna böcker i hyllorna. Jag har ju mer än 200 olästa.. Och de flesta är ju böcker jag verkligen vill läsa. Så under det första halvåret ska jag bara läsa mina egna böcker (undantag är de 3 biblioteksböcker som är hemma och de böcker jag lånat av vänner).

 9. Eftersom jag är en halv-gamer (tar upp ganska mycket tid), liksom ett stort filmfan och nybliven mamma så har jag ett enda mål med min läsning detta år: snitta mer än en bok i månaden. :-D Så, 13 böcker eller fler med andra ord…

 10. Läsa reserverade biblioteksböcker när jag får dem samt läsa/läsa om böcker som redan finns hemma.

 11. Jane Airhead

  Jag har bestämt mig för att inte köpa flera böcker att ”lägga på hög” utan läsa boken omgående när den är köpt. För det bara går inte att införa köpstopp. Jag har gett upp! Jag ska även försöka läsa en del av de som finns i hyllorna. Och i det lilla bokskåpet. Jag blir lite lugnare av ditt inlägg, Cinnamon. Jag har ca 50 olästa böcker i min samling. Eller..jag TROR inte det är FLER än 50….Och jag längtar så efter att läsa om nån av de äldsta. Det brukade jag ju hinna. Förr. Det här med läslista fungerar nog inte för mig.

 12. Jag ska läsa fler böcker än far min. Vi låg lika fram till jul förra året, men så vräkte han in tre böcker precis före nyår. Snöpligt! Men det är bara att nya tag…

 13. Att ge mig själv mer lästid oc för att nå det har jag satt målet 80 lästa böcker under 2014

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida