”Meningen med hela skiten” – Nina Åkestam « Bokhora

Bokhora.se

28/08 2014
9:10

En av mina favoritbloggare de senaste åren har varit Nina Åkestams. Nina Åkestam har bland annat arbetat med reklam men nu är hon doktorand. Hon ligger bakom flera väldigt välskrivna inlägg som har förklarat och problematiserat frågor som är viktiga för mig. Nu ska Nina sluta blogga. Det är synd.

I våras utkom Nina Åkestam med en bok som heter ”Meningen med hela skiten” . Den innehåller inte samma slags texter som bloggen, utan kategoriseras i nätbokhandlarna bland annat som KarriärplaneringJag visste inte ens att det fanns en sådan kategori och det visste kanske inte du heller. Grejen är att jag inte är säker på om Nina Åkestam är helt nöjd med den kategoriseringen. Hennes bok handlar inte så mycket om att göra karriär nämligen, som att må bra. Och kanske är det verkligen så att du mår väldigt bra av att göra karriär och vara framgångsrik inom ditt yrke, men Nina Åkestam tycker att du ska konsultera din inre 85-åring emellanåt och fundera på varför du egentligen håller på med det du håller på med. Vad kommer du önska att du gjorde mer eller mindre av när du är 85 år? Jag tror att min inre 85-åring skulle tycka att det vore vettigare att jag läste fler böcker än kollade mobiltelefonfodral på Etsy. Karriärmässigt kanske jag borde läsa lite fler böcker i Karriärplanerings-kategorin för att bli helt nöjd.

Nina Åkestam berättar om sina erfarenheter av att bränna ut sig, att flytta till ett annat land och om att göra saker fastän man egentligen inte vågar. Det kan låta superintressant eller lite banalt. Jag ska erkänna att jag tyckte att det lät lite banalt, men saken är den att jag behöver påminnas om och om igen om vad som är viktigt i mitt liv och vad jag mår bra av. Med största sannolikhet hade jag inte läst ”Meningen med hela skiten” om det inte var Nina Åkestam som hade skrivit den och naturligtvis kan jag inte svara på vad meningen med hela skiten är, men om du har en modig arbetsplats tycker jag att du ska kolla in bokcirkelunderlaget till boken och föreslå för dina arbetskamrater att ni ska cirkla boken. Jag tror att det skulle kunna vara superintressant och jag skulle hemskt gärna göra det på min arbetsplats (men det är ju alltid någon ny reform som ska implementeras i skolans värld).

 

Cover_485.5x212_Meningen-med-hela-skiten6

 

 

2 kommentarer

2 kommentarer till ”Meningen med hela skiten” – Nina Åkestam

  1. […] andra som skrivit om den är SVT, Bokhora och Niotillfem. Du kan köpa den hos t.ex. Adlibris eller […]

  2. Hej!
    Gillar boken! Vi pratar hela livet om vad ”meningen med hela skiten” är. Hemma vid köksbordet. Bra att vi gör det mer offentligt också.
    De finns ju så många där ute som det ”tar stopp för” och de inser att de måste lägga om livet. Spana in http://www.nyvy.se för fler exempel på de som kommit till insikt. Av olika anledningar. Och numera gör det de vill göra. På sitt sätt. :)
    /Anna

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida