Nytt vegetariskt matmagasin « Bokhora

Bokhora.se

30/01 2014
10:39

1bDet kan finnas två sätt att vara vegetarian om man är en person som har vuxit upp med tallriken: kött, sås, potatis. Det ena sättet är att ta bort köttet och äta såsen och potatisen. Det andra är att ersätta köttet med ett köttsubstitut, som till exempel en seitanprodukt. Min älskade mormors paradrätt var kött i sås. När hennes barnbarn slutade äta köttet, blev paradrätten i sås… Mormor var ingen vän av köttsubstitut. Och det är egentligen inte jag heller.

Det har kommit en ny tidning, som säger att den är den första helvegetariska mattidningen. Jag var nyfiken. Dessutom vill jag stödja en vegetarisk mattidning. Jag tycker att det är bra. Och jag behöver inspiration.

Matmagasinet Vego är en snygg tidning med fina bilder på vackert arrangerad mat. Den innehåller mängder av recept och det första numret innehåller intervjuer med prisbelönta vegobloggare och Jenny Wilson. Jag är inte så förtjust i att nära på alla recept innehåller vegokött eller vegokorv. Jag är till och med tveksam till tofun. Jag vill bli inspirerad och imponerad, tänka på ett nytt sätt och hitta ett nytt favoritrecept, inte läsa om stuvade makaroner med stekt vegokorv.

Matmagasinet Vego kanske i första hand vänder sig till nyblivna vegetarianer, för en stroganoff med vegokorv, paprika och majs imponerar inte på mig. Däremot gillar jag avdelningen med asiatiska favoriter. Receptet på kikärtscrêpes med svamp och kronärtskockor kommer från Kris Carrs ”Grön mat från det galna sexiga köket”  och måste prövas!

Min bästa matinspiration är fortfarande ”Grön mat. Vegetariskt varje dag från River Cottage” av Hugh Fearnley-Whittingstall. Recepten i den måste veganiseras, eftersom de innehåller mjölk och ost, men i Matmagasinet Vego finns en bra ersättningsguide som du kan riva ut och spara om du känner dig osäker.

6 kommentarer

6 kommentarer till Nytt vegetariskt matmagasin

  1. Substitut är alltid så jävla oimponerande. Som ”titta, vi kom på att du kan se normal ut fast du är ett missfoster! :DD men linser brukar göra ett bättre jobb, de försöker iaf inte vara något annat.

    • Alltså, det jag har emot till exempel vegetarisk korv är att det känns som att göra tjusiga recept som innehåller Findus fiskpinnar. Halvfabrikat som halvfabrikat?

  2. Vad kul att du skrev om tidningen i dag! Jag var på stan och kollade om jag kunde hitta den på stans största tidningsaffär (bor i Uppsala), men de kände inte till den. Jag har även kollat på Coop och Kvantum, men hittar den inte. Var har du hittat ditt ex?

  3. […] jag bara kände till Vego och Vegourmet var det dem jag valde mellan. Här har jag skrivit om Vego, och här har jag skrivit om Vegourmet. Jag valde Vego av ungefär de anledningar som gjorde att […]

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida