Testar Maggie O’Farrell igen och… « Bokhora

Bokhora.se

19/04 2014
15:10

instructions-for-a-heatwave… blir glad!
Det var nya tidskriften Fyrahundrafemtio och intervjun med henne som fick mig till det. Jag hade gett upp O’Farrell nämligen efter att ha storgillat debuten ”After you’d gone”, men sen blivit besviken på de två följande. Tyckte inte de var i närheten så jag slutade läsa henne. Men man får ju ångra sig!

”Instructions for a heatwave” utspelar sig sommaren 1976 under en autentisk värmebölja i England som ledde till vattenrestriktioner. Det är en familjeroman. Tre vuxna barn, två föräldrar. Allt drar igång när den rätt nyligen pensionerade pappan en morgon precis som vanligt går iväg för att köpa tidningen, men sen inte kommer tillbaka. Han är borta i flera timmar, och frun kontaktar sin son och äldsta dottern. Det är en väldigt osannolik och mycket ovanlig handling för deras pappa att försvinna på det här sättet, så sökandet drar igång direkt. Vad man hittar? Familjehemligheter, misslyckanden och missförstånd. Och en tripp till Irland. Härligt!

Berättarperspektivet växlar mellan de tre barnen och mamman i familjen. Det är ju inte en deckare alls utan en roman-roman, men det blir mer och lågintensivt spännande för varje kapitel. Så mycket som ryms hos den ganska knepiga familjen Riordan! ”Instructions for a heatwave” är verkligen vad vi på svenska brukar kalla a good read. (Ha!) Mycket gottigt innehåll, väldigt bra utfört, rejäl valuta för pengarna.
På svenska heter den ”Sommaren utan regn” och den kommer snart i översättning. Själv funderar jag på att läsa de Maggie O’Farrell jag missat för det här gav då sån mersmak.

6 kommentarer

6 kommentarer till Testar Maggie O’Farrell igen och…

  1. […] har än så länge inte kommit in på påskekrim, utan blev just klar med den sk vanliga romanen ”Instructions for a heatwave” / ”Sommaren utan regn” av Maggie […]

  2. Oklart om det var bra att höra att du gillade eftersom vi verkar ha tyckt helt olika om de tidigare. Jag gillade inte After you’d gone (tyckte den var väl debutig, dvs lite onödigt tillkrånglad utan att riktigt landa, läste inte klart) men tyckte skitmycket om The hand that first held mine. Men ja, hoppas vi tycker likadant här istället!

  3. tack, ska försöka igen med undanlagd bok. : )

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida