”You had me at hello” – Mhairi McFarlane « Bokhora

Bokhora.se

28/05 2014
10:58

hello_50fbb580ddf2b30b6a866608Mhairi McFarlane är ju som godis! Först ”Here’s looking at you” och nu ”You had me at hello”. Två liknande upplägg med kvinnlig hjältinna 30+ som stöter ihop med killen från förr. I ”Here’s looking…” var det skolans snyggaste kille som även mobbade henne, men inte känner igen henne i vuxet tillstånd. I ”You had…” är det Rachel som första dagen på universitetet lär känna Ben, jättesnygg och trevlig och snäll och skojig och perfekt på alla vis. Rachel har pojkvän redan och Ben skulle ju ändå aldrig falla för en sån som hon? Hans nivå är fotomodeller. De är vänner istället. Riktigt bra vänner.
Tio år senare. Pang bom, de möts på bibblan. Vad händer nu? Och vad hände för tio år sen som fick dem att abrupt bryta kontakten?

Man fattar ju alltid hur det kommer att sluta i sina här böcker, men hur mycket bryr man sig om det när Mhairi McFarlane skriver dem? Inte ett jota kan jag avslöja för man får fnissa åt Ben och Rachel i nutid och Ben och Rachel i dåtid, och det blir då aldrig fel. Gud i himlen vad jag gillar McFarlane. Och Ben. Och Rachel. Och Ben och Rachel ihop. I alla olika tider och konstellationer.
När kommer trean, och när ska Working Title börja producera filmerna? Jag tar ju för givet att det finns en plan för allt det här nämligen, inklusive potential för en ny klassiker i stil med ”Fyra bröllop…” eller ”Notting Hill”.

Läs vad Lotta skriver om det svenska omslaget när boken kommer i höst. Håller så med om hennes åsikt, Ben och Rachel ser INTE ALLS ut så där.

2 kommentarer

2 kommentarer till ”You had me at hello” – Mhairi McFarlane

  1. […] och tänkte att den där boken skulle jag vilja läsa. När det sen visade sig att författarens andra bok kommer på svenska i höst tänkte jag att jag måste läsa den istället. Sen glömde jag bort titeln och författaren och […]

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida