”Den åttonde dödssynden” – Rebecka Edgren Aldén « Bokhora

Bokhora.se

04/09 2015
15:52

Rebecka Edgren Aldén har skrivit en riktigt fin spänningsroman, med bra intrig och snygga nutidsmarkörer. Jag sträckläste denna lilla pärla häromveckan och avslutade mycket nöjd.

13061665_O_1Den åttonde dödssynden” handlar om Nora, som är självhjälpsförfattare och föredragshållare. Hon har överlevt en allvarlig olycka i ungdomen och det är den som familjen livnär sig på. Noras familj är en sådan där lyckad ”Brommafamilj” – kungafamiljen i grannskapet. De är snygga, barnen är perfekta, huset en dröm. Och så vidare. Och så är Nora då lite kändis tack vare sitt författarskap.

Ända tills Klara flyttar in i huset mittemot. Klara är bagare och bohem, ni kan typen, med tjock fläta och svepande kjolar. En sådan där person som alla genast tycker om. I alla fall gör Noras barn det, tycker om Klara och hunden. Vad Frank, Noras man, tycker om Klara är däremot lite oklart. Det känns som om de är lite väl bundis mellan varven samtidigt som Frank verkar försöka skjuta Klara ifrån sig. Nora blir orolig för sitt äktenskap och dessutom rubbas maktbalansen i grannskapet. Vem är egentligen Klara? Och vem är egentligen Nora?

Rebecka Edgren Aldén är journalist och har tidigare skrivit bl a ”Skriet från Kärnfamiljen” en bok som jag tidvis haft som bibel här hemma. Nu kommer hon alltså med sin första – för jag hoppas det kommer fler – skönlitterära roman och det är skitbra! Jättespännande story där jag som läsare får kämpa för att lista ut hur det ligger till, det är några snygga twistar och jag tycker verkligen om att Rebecka vävt in så många nutidsfenomen – självhjälpsböcker, hur vi beter oss på sociala medier etc. Även förlags- och tidningsvärlden är jätteroligt och skickligt skildrade (inte så konstigt då, med tanke på Rebeckas bakgrund). Många av de ingredienser som jag gillar i den här typen av romaner finns alltså med. Bra balans mellan spänning/intrig och fluff dessutom.

Perfekt bladvändare för den som gillar lättsmält underhållning i den här kategorin.

Vi har förstås ett måndagsmöte med Rebecka för den som vill veta mer om henne.

Och en liten disclaimer: Jag har träffat Rebecka ett flertal gånger och är Facebookkompis med henne, men har inga problem att säga vad jag tycker om den här boken ändå. Jag tycker verkligen om den och jag är inte ensam om att göra det heller.

2 kommentarer

2 kommentarer till ”Den åttonde dödssynden” – Rebecka Edgren Aldén

  1. […] Här är hela recensionen! […]

  2. […] stundvis normbrytande underton. Sånt gillar en ju. ”Den åttonde dödssynden” ( JoÖ bloggade för övrigt  om här) är mer av vad man kunde kalla en psykologisk spänningsroman späckad med nutidsmarkörer. […]

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida