God Jul idag! « Bokhora

Bokhora.se

24/12 2015
11:34

IMG_0070Jag ger alltid böcker till mina föräldrar i julklapp, och det här är årets skörd.

”Marie-Louise Ekmans två liv” har jag läst själv, och älskade. Vill tipsa om den till ALLA. Hoppas bara mina föräldrar kommer gilla den nu också, men jag tror det för den är intressant på många sätt. Tidsdokument över svenskt samhällsliv och politik från 40-talet och framåt, lite kändisar av olika slag, konst såklart, och så den fantastiska kvinnan i egen hög person och allt hon har gjort i sitt liv.

Augustin Erbas ”Blodsbunden” har jag inte läst själv, bara läst mycket bra kritik om överallt.
Den ska utspela sig delvis i Fisksätra utanför Stockholm där jag bodde i flera år, och mamma och pappa hälsade på, så de känner kanske igen miljön. Tänker såklart läsa den själv också, om inte i jul så vid ett senare tillfälle.

För en gångs skull fick jag en bok också – brukar inte få det längre av anledningen att det är himla svårt att köpa till en storläsande bokbloggare… Men i år, ”Morgon i Jenin” som är en av min pappas favoriter och som han vet att jag inte har läst. Nu ska det bli av inom en nära framtid!

Med detta, GOD JUL och GOD HELG, ALLA BOKHORA-LÄSARE!
Vad ger ni bort för böcker, eller vad fick ni för böcker idag?

4 kommentarer

4 kommentarer till God Jul idag!

  1. Åh, Morgon i Jenin är så bra!

  2. God fortsättning får man väl säga så här dagarna efter jul. Då jag jobbar i bokhandel så får jag inga böcker av folk. Däremot ger jag bort en del. Min pappa, som är ångermanlänning, fick biografin om Lars Molin. Min syster, som är bosatt i USA, fick Martina Haags bok ”Det är något som inte stämmer”. Hon måste ju liksom hänga med i vad som händer här hemma. Min svåger åkte på ”All the light we cannot see”. Han läser allt om WW2 och detta är bland det bästa som nånsin skrivits. Mina systersöner, som bara talar engelska, fick ”The fault in our stars” och ”Me and Earl and the dying girl. Jag hoppas på succé! Själv har jag precis kommit fram i bibliotekets kö på ”Fates and furies”. Hoppas den levererar….

  3. God fortsättning!

    Jag fick ”bara” en bok i julklapp: ”Ready Player One” av Ernest Cline. Sen hade jag iofs köpt några julklappsböcker till mig själv, och så fick jag ett presentkort hos AdLibris vilket resulterade i några fler böcker, men jag vet inte om det räknas.

    Jag gav inte bort lika många som jag brukar heller, svärfar fick ”Genier” (Moa Gammel) och ”Om dumheten” (Robert Musil) och mamma fick Jonathan Cotts ”Susan Sontag – The Complete Rolling Stone Interview”.

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida