Podcaster om läsning och skrivning « Bokhora

Bokhora.se

26/11 2015
18:59

Om tvår veckor landar Los Angeles-flyget i Stockholm och jag räknar med den sedvanliga veckan av jetlag. För att söva mig själv brukar jag lägga på en podcast där någon med behaglig röst förklarar saker för mig. Tänkte lista några poddar om läsning och skrivning. Fyll gärna på listan, jag har garanterat missat en massa godingar:

Ett eget rumKollegan Marcus, före detta bokhoran Helenas och Tuva Holmlander. Utkommer UNGEFÄR en gång i månaden. Alltid proffsigt och med bra boktips.

Författarpodden: Sveriges bästa litetraturpodd enligt DN (2014). Hur blir man utgiven, vad skriver man i ett följebrev och hur pitchar man en idé? Görs av författarna Agnes Hellström och Frida Skybäck.

En förbannad podd: En podd om böcker och andra tidsfördriv med Sofia och Katta.

Flumskolan: Satiriska bokrecensioner av böcker skrivna av fler politiker och kändisar än författare.

Bokpodden: Bokhoras numera nedlagda (eller?) podcast. Funkat fortfarande.

Allt vi säger är sant: Lisa Bjärbos och Per Bengtssons podd om ungdomslitteratur. Uppdateras ej längre, men det är ingen orsak att inte lyssna.

Några engelskspråkiga: Books on the nightsstand, Book Riot, The New Yorker Fiction,   Slate’s audio bookclub och såklart Books & authors.

Och så, ähum, gör ju Karin Jihde och jag den nya podcasten Mellan raderna där vi diskuterar läsning, böcker och kultur. Det senaste avsnittet handlar om psykopater i litteraturen.

8 kommentarer

8 kommentarer till Podcaster om läsning och skrivning

  1. The Guardians book podcast, Bibliotekspodden Solen och Dagens dikt i P1.

    • Tack! Har länge varit sugen på The Gudardians podcast om böcker, men liksom inte kommit mig för att lyssna på den.

  2. Tipsar om Skogarna, Bokslukarsällskapet (mest för barn men toppen även för vuxna tycker jag), och så finns det en som heter Bokpalt som jag personligen inte fastnat för.

  3. Jamen, Lit up-podden som jag har skrivit om här flera gånger! Massa up and coming och intressanta amr författare.

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida