”The Wes Anderson Collection” – Matt Zoller Seitz « Bokhora

Bokhora.se

22/01 2015
8:23

WesAnderson_CaseSpotUV_5_24.indd

Då och då händer det att min musikspelare slumpar fram Michael Boltons ”How can we be lovers” när jag sitter på tunnelbanan på väg till jobbet. Det är alltid en tia av tio. Dagen kan inte börja bättre. Det skulle aldrig falla mig in att skämmas över min kärlek till Michael Bolton. Men när det kommer till Wes Anderson är jag plötsligt inte lika självsäker. Jag tycker väldigt mycket om Wes Andersons filmer. Och det är kanske lika provocerande som att säga att jag gillar marängsviss, men jag mumlar hellre om min kärlek till Wes än till Michael.

Vi ska inte gå in närmare på det här, här.

I julas fick jag se den här Wes Anderson-boken i min Instagramfeed. Jag drabbades av akut nyfikenhet och habegär och beställde boken så att den skulle finnas hemma när jag återvände till civilisationen. Sedan kopplade vi ner oss från alla sociala nätverk och satte alla apparater på ljudlöst, medan vi bläddrade i ”The Wes Anderson Collection”.

Boken går igenom Wes Andersons alla filmer, från och med ”Bottle Rocket” till ”Moonrise kingdom” (boken är från 2013, så Oscarnominerade ”The Grand Budapest Hotel” är inte med i den här boken, men i februari släpps ”The Wes Anderson Collection: The Grand Budapest Hotel” för riktiga hardcore fans). Det är mängder av bilder på Wes Anderson och bröderna Wilson, på övriga skådespelare (det är en majoritet av skådespelarE i Wes Andersons filmer), Wes inspirationsmaterial, illustrationer och samtal mellan filmkritikern  Matt Zoller Seitz och Wes Anderson. Det här samtalet har jag inte närmat mig ännu. Jag har mest studerat alla bilder och läst ett par bildtexter. Boken är inte ens 350 sidor lång, men väger drygt 2 kilo. Det är ingen bok som jag med behag läser i badkaret eller på rygg i sängen och det är så jag oftast läser (om jag inte läser i kollektivtrafiken, men glöm att jag släpar på den här boken där).

Om man uppskattar Wes Andersons filmer lika mycket som jag gör, uppskattar man säkert den här boken. Boken kostar omkring tre hundralappar, men du kan bläddra i den på sex bibliotek .

Bilder härifrån.

 

 

 

Kommentera

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida