Bokhora.se

16/10 2015
13:33

To-my-Love-180x250Älskar när det här händer: tips om helt okänd bok från pålitlig källa (i det här fallet var det nog Linda Skugge på constant reader), och man lånar den utan att ta reda på så mycket om innehållet. Och så gillar man den massor! Precis så blev det när jag läste ”To my Love” av Karin Aspenström.

Love är huvudpersonen, en man som närmar sig 40. Han och hans sambo har nyss köpt ett torp utanför Stockholm. De ska vara där och fixa till hela sommaren, allt är planerat. Men under en förrådsräd hittar Love ett gammalt blandband som hans gymnasiekärlek Josefine gjorde åt honom när de båda bodde i Camden i London. Det här blandbandet väcker inte bara en massa gamla minnen till liv, utan det får honom att abrupt avbryta torpsemestern och åka tillbaka till London. Han måste ta reda på vad som hände med Josefine för femton år sen då hon bara försvann.
Det som följer är dels hans nutida London-resa och jakt på Josefine, och dels deras London-tid dit de drar direkt efter gymnasiet. De är besatta av stan, av musiken, av det livet. Nu ska drömmen börja!

Jag gillar båda tiderna jättemycket. Dåtiden med den outtryckta och obesvarade kärleken är så fin och klassisk, och hela deras 20+tillvaro. Allt som ska börja. Sen när Baz kommer in i bilden för Josefine, och han och hans syster har ett skitstort gammalt hus ute på landet – åh! Motiv jag älskar. Tänk ”Grenar av gift” av Erin Kelly tex. Nutiden med den vuxne Love och hans förhållande är också skitbra. Givetvis undrar hans sambo vad han håller på med, och det gör ju han med. Ja, jag gillade ungefär allt i ”To my Love”. Det är en så kallad vanlig skitbra roman som får ett spänningsmoment i och med Josefine-gåtan. Har som sagt aldrig hört talas om Karin Aspenström förr, men nu ligger hon på min bevakningslista för kommande.

3 kommentarer

3 kommentarer till ”To my Love” – Karin Aspenström

  1. Denna bok har legat i min läshög i månader (ja, jag fick den innan den kom ut) och så vips hamnade den överst! Nu längtar jag efter att få börja läsa den! Bodde själv i London i början av 90-talet och lyssnar fortfarande på musiken från denna tid. Känner på mig att detta kommer att bli en trip down memory lane and don’t we all love those.

  2. […] Aspenström har kommit med nytt! Blev så glad när jag upptäckte det. Hennes förra, ”To my Love”, var en oväntad överraskning där jag lånade utan att veta något och föll pladask. Den nya […]

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida