Vegourmet « Bokhora

Bokhora.se

24/02 2015
14:13

För ett drygt år sedan skrev jag om vegotidningen Vego (innan jag sökte i Bokhoras arkiv, hade jag tänkt skriva: ”för ett par månader sen”, mitt tidsperspektiv är verkligen helt skevt). Jag blir alltid hemskt inspirerad av chefredaktören Mattias Kristianssons tårtrecept och Vegos samarbeten med vegobloggar vilket ger recepten bredd och variation, men jag förnyade inte min prenumeration, eftersom så många av recepten innehåller vego-kött eller -korv (samma invändning hade jag för ett år sedan). En vegansk burgare med sojakött kan jag klura ut själv.

'Sedan i höstas finns ännu ett vegomagasin. Det heter Vegourmet  och passar mina önskemål bättre. Jag gav bort en prenumeration till min mamma, men hon tyckte att recepten var lite väl avancerade. I Vegourmet gör man (bokstavligen) korven själv. Här finns även instruktioner för hur man gör egen seitan och tofu, som jag blir nyfiken att testa, ännu ett recept på fooled pork med jackfruit (jag måste verkligen pröva det någon helg, nu när det snart är det nya tacos), en hel del bakverk och avancerade nyårsmenyer. Snacka om inspirerande! Vågar jag mig på en portabellowellington?

Vego är dock mycket generösa med recept på sin hemsida, så ett tips är förstås att kolla in den också (gilla dem på Facebook för uppdateringar). Det kan vara värt att betala prenumerationskostnaden för att kunna använda recepten där med gott samvete.

P.S. Mitt bästa tips för att få tag i tidningarna är att beställa dem direkt från hemsidan. Antingen som en prenumeration eller lösnummer.

 

 

Kommentera

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida