Att låna sina egna böcker, eller inte « Bokhora

Bokhora.se

26/11 2016
13:25

Nästan varje gång jag gör författarbesök i skolor brukar jag få frågan hur mycket pengar jag tjänar (åtminstone på högstadiet), och då brukar jag berätta om biblioteksersättningen. 87 öre / utlån eller vad det är den ligger på nu. Det brukar gå cirka tre sekunder innan någon elev utbrister ”du kan ju låna dina egna böcker!”.
Senaste veckorna har det rullats upp en härva om ett familjeföretag i Skåne som har tänkt på just den finansieringsmodellen för sina e-böcker. Nu är de polisanmälda för bedrägeri.

4 kommentarer

4 kommentarer till Att låna sina egna böcker, eller inte

 1. Frondörs förlag: Likvidation beslutad 2016-11-19. Bolaget hade registrerats 2016-07-19 så de höll igång förlaget hela fyra månader.

  När familjen Bonnier sysslar med skumma gärningar åker de inte dit, fråga bara Horst Schröder. Allt handlar om hur stor och mäktig man är. OBS jag är självklart inte för att den aktuella familjen gjorde som de gjorde men kan tycka att biblioteken borde ha några slags spärrar så det inte går att fuska på det sättet.

 2. Nej usch och fy jag blev så arg när jag läste om det här fusket! Hur man kan hålla på alltså…

 3. Jaha, då är det väl inte läge att försöka använda sig av den här modellen förrän det här blåst över då …

 4. Så klart att dem kommer på en bra idé och så blir de bara pannkaka av alltihop! ;)

  Men tänk om dem skulle säga till en massa människor att låna deras bok, då borde väl också det vara bedrägerier eftersom dem då ber dem göra de just för att tjäna pengar också?

  För väldigt mycket som man gör idag gör man ju just för att tjäna pengar och vill man då öka resultatet borde man ju få lov att göra de?
  Jag tycker inte att man kan förbjuda någon eller sätta dit dem för bedrägeri bara för att dem lånar sin egna bok :O

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida