Bibliotek Tøyen i Oslo « Bokhora

Bokhora.se

17/09 2016
9:54

… eller Tiotretton-konceptet sprider sig över världen.

Min bok ”Lite ihop” har blivit översatt till norska, och det är jag jätteglad för till att börja med. NORSKA! Ni vet. Och som en fortsättning på den glädjen fick jag igår dessutom åka till Oslo och medverka på Barnebokfestivalen om ”Litt sammen”. Härliga tider!

img_1960En av mina punkter var ett samtal tillsammans med Kari Sverdrup (”Glassroser”) på biblo Tøyen. Ett biblo med samma specialinriktning som Tiotretton här i Stockholm, fast i Oslo kör de åldersgränsen 10-15.
Så otroooligt snygg inredning med linbanevagnar och lastbilskupéer och allt möjligt, man blev helt kär! Det var som gjort för häng och skapande och läsande, men precis som på Tiotretton fick inte vi vuxna stanna kvar för att hänga (det ville vi hela bunten). Vi blev snällt och vänligt avtackade och sen artigt utkörda när vårt program var klart, haha. Vuxengränsen härskar.
Tøyen finns självklart på insta och fb om man vill se mer.

Nere i Oslo igen unnade jag mig det här skitlyxiga; gick in på stora Norli-bokhandeln, sa att jag gillade tex ”Norsk sokkel”, så vad fanns det för nyheter i samma stil?
En expedit plockade ut allt möjligt och sen gick jag därifrån med fyra böcker (två inbunda nyheter, två äldre pockets) och ett halvt gage fattigare. Det var det värt för Norge! Norska! Norska böcker! Och ja, uppdatering kommer när jag har läst.

Kommentera

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida