Boktips från poddar, del 47 « Bokhora

Bokhora.se

23/07 2016
18:55

För tillfället bibloköar 4 personer i Stockholms-området på Tove Ditlevsens roman ”Gift” från 1973. Min gissning är att En varg söker sin podd, avsnitt För tjock för Bon, åstadkom detta (det var då anledningen att jag hörde talas om Ditlevsen). Liv Strömquist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli ger flera boktips i det programmet, tex ”Gift”. De andra är:

”Gratislunchen” av Therese Uddenfeldt
”Alberte-trilogin” av Cora Sandel
”Bära mistel” av Sara Lidman
”Min fantastiska väninna” av Elena Ferrante
”Det enkla och det ensamma” av Asta Olivia Nordenhof
”Sommarfugledalen” av Inger Christensen
”Alfabet” av Inger Christensen
”Gösta Berglings saga” av Selma Lagerlöf
”Hjärnan darrar” av Klara Wiksten
”Det finns ingenstans att fly” av Ester Eriksson

I det senaste EVSSP, Piska livet, diskuterar de Katrin Zytomierskas ”Bucketlist” väldigt grundligt. Jag började läsa den i våras men pallade bara fem sidor för såååå dålig. EVSSP-diskussionen var ändå skitintressant att lyssna på.
Nästa skitspännande moment blir givetvis om Zytomierska kommer gå all drev på dem om/när hon upptäcker det här avsnittet. Ni vet, som Hannah & Amanda gjorde på Nord & Francke när de läst systrarnas roman och diskuterade den, deras karriär och varumärke och inte bara tokälskade allting rakt av. N&F diskuterade på ett synnerligen balanserat och nyanserat sätt (typ som EVSSP gör nu), men allt under nivå tokälska kan ju uppfattas som hat om man är på det humöret eller har den läggningen. Eller den feminismen*.

Själv har jag läst Merete Lindströms ”Ur vinterarkivet” efter att ha lyssnat på Bokpod. Det gav något, det.

* Som kvinna är man hatisk om man inte älskar allt andra kvinnor gör. Feminism är att stötta alla andra kvinnor oreserverat.
Källa: Hannah & Amandas instagram med kommentarer.

Kommentera

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida