”De dödas röster” – Sara Bergmark Elfgren « Bokhora

Bokhora.se

11/07 2016
8:55


De dödas röster” är en thrillerpodd från Sveriges radio. Varje avsnitt är strax under tretti minuter – jag älskar den längden. 

I ”De dödas röster” träffar vi Emma Nylander som gör en dokumentär om ett mord som skedde i Täby för tjugo år sedan. Ingen greps och dömdes för mordet även om många var överens om att det måste ha varit den mördade Jessica Lundhs hemlige pojkvän som var skyldig. Emma Nylander var Jessica Lundhs bästis och i dokumentärserien (som alltså är fiktiv) träffar Emma sitt gamla kompisgäng och försöker reda ut vad som egentligen hände. Ett klassikt upplägg, men i en spännande form.  

”De dödas röster” är skriven av Sara Bergmark Elfgren och hon har haft hjälp av bland andra Judith Kiros och Mattias J. Skoglund. 

Det är SKITBRA! (<– årets underdrift).

”De dödas röster” är så himla spännande och välspelat. Jag tänker på P3 dokumentär i intervjuerna. Jag älskade Sanna Sundqvist i Liv Strömquist tänker på dig och Korrespondens. Det här är någonting annat. I ”De dödas röster” gör hon Emma Nylanders röst. Och jag älskar! Älskar! Älskar!

Jag sträcklyssnar för det är så väldigt svårt att sluta. Börjar fundera på att lyssna på ljudböcker när jag ändå promenerar så mycket med svårsövd son. Vi får se. 

”De dödas röst” finns att lyssna på i din poddspelare eller i SRs app.

3 kommentarer

3 kommentarer till ”De dödas röster” – Sara Bergmark Elfgren

  1. […] Bokhora läser jag Johanna K om De dödas röster och blir väldigt sugen på att lyssna. Så här skriver hon (bland annat) i […]

  2. Jaaa visst var den suverän! Jag vill ha mer. Nu!

  3. […] mycket med min son för att han ska sova. Det blir minst en timme om dagen. Jag lyssnade på ”De dödas röster” och det gick mycket bra, men vet ni vad den bärande punkten är? ”De dödas […]

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida