Denise x2… « Bokhora

Bokhora.se

08/07 2016
17:38

…eller faktiskt tre, men blev två pocketar av henne idag. Denise Rudberg alltså. Och det tack vare att internet inte fungerade på tåget (att jag ens hade förhoppning) så kunde inte jobba.

Börjar med femte boken i Jidhoffserien – Gud vad bra jag tycker de är! Så verkligen himla elegant crime är böckerna om Marianne Jidhoff. Och det jag gillar med Denise är att samtliga böcker från henne – undantaget kanske de hon skriver ihop med Hugo Rehnberg – faktiskt har ganska allvarliga ämnen i botten. Våld mot kvinnor, psykisk ohälsa, etc. 

Nu, i ”När klockan slår fem” (inte för att jag fattar varför den heter så riktigt) handlar det om våldtäkt, hur man mår efteråt och hur man som kvinna faktiskt aldrig blir riktigt trodd. Och om männen som begår dem. Och om den varma sommaren 1994 när en våldtäktsman härjade i Lund och hur de dåden har otäcka likheter med våldtäkt och mord som begås i ett nutida varmt Stockholm. Kan Marianne Jidhoff och hennes kollegor lösa brotten innan något mer händer?

Och sen lite kärlek, elegans och överklassmiljö på det. Sådant perfekt litet semesterläs! Jag tycker Denise har hittat hem. 

Även glad att jag gjort två böcker på en dag, det var ett tag sedan. Har läst mycket de senaste dagarna. Myz på det.

Mer om den andra Denisen senare, och den tredje, och en liten vjuv med henne också. Denisevecka under min semester med andra ord.

5 kommentarer

5 kommentarer till Denise x2…

 1. Apropå titlarna så är de en bibliotekaries dröm då en aldrig behöver fundera på eller slå upp vilken ordning de kommer i, jag tycker det är briljant!

  • När jag för ett par år sedan ”såg mönstret” tyckte jag att det var roligt och lite märkligt att jag inte sett det kommenteras tidigare – jag tänkte däremot inte alls på hur praktiskt det faktiskt är – för bibliotekarier och andra.

  • Föredömligt!

   Twilight är min värsta (alla låter ju så lika på något sätt?), och Spejarens lärling (helt jädra omöjligt), och egentligen alla med fler än tre böcker. Ge mig en krånglande skrivare, en knepig referensfråga eller en undran om en ganska tunn bok av en engelsk författare (ja, det var en speciell titel hon var ute efter), jag klarar allt! Men fråga inte i vilken ordning Harry Potter-böckerna kommer.

 2. Denise Rudberg

  Uppskattar att ni gillar titlarna, är själv nöjd med de numreriska referenserna. Just ”När klockan slår fem” är tänkt att anspela på gryningstimmen då förövaren slår till mot sina offer. Det är ngt av en utmaning att få till titlarna:) Med vänlig hälsning,/Författaren

 3. Perfekt sommarläsning! Älskar alla tre huvudkaraktärerna, men speciellt Jidhoff herself förstås! Har plöjt böckerna 1-4 nu på två veckor och ser fram emot fler!

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida