Det bidde bara en Townes « Bokhora

Bokhora.se

26/01 2016
13:31

Jag har hamnat i en riktig lässvacka. Alltså, den har varat i snart ett år och när jag ibland tror mig ha kravlat upp och nått kanten, så slinter jag och faller handlöst.

Inga av mina vanliga knep har fungerat, inte så som de brukar. En del i det hela tror jag är att jag är så långt borta från mina bokhyllor, det hjälper liksom inte att gå till biblioteket en gång i veckan. Jag behöver påminnas lite mer frekvent. En annan del i det hela är att jag nästan jobbade halvt ihjäl mig för typ ett år sedan och jag har inte varit mig själv i någonting sedan dess. Men det är en annan historia.

Gjorde i alla fall ännu ett försök upp över kanten genom att dra iväg en Amazonbeställning. Det brukar nästan alltid hjälpa. Och så hoppas jag lite på den här våren, för jag ska resa ovanligt mycket, många timmar på tåg med i princip obefintlig täckning. Då om inte förr, blir det nog bokläsning. Ska börja redan i morgon, har (ännu) en Alva Myrdalbiografi nedpackad inför resan till Luleå som startar redan tio i sex på morgonen.

Mina Amazonbeställningar brukar vara stora och maffiga men just idag så irriterade jag mig gränslöst på shippingkostnaden. En av böckerna jag ville ha, kostade 0,7 USD begagnat men över hundra spänn i frakt, trots att jag valde paperback. Jag hade till slut köpt böcker för ca 18 USD men den totala kostnaden för att få hit dem låg på nästan 1000 kronor. Inte okej!

Så jag lade stillsamt tillbaka alla böcker utom en biografi över Townes Van Zandt – det är nästa era jag tänkte ta mig an i musikhistorien efter alla hårdrockarna från åttiotalet. Från början hade jag ett helt gäng böcker som utspelade sig i musiklivet i Laurel Canyon på 60-70-talet som komplement, men de ligger kvar i min wishlist i väntan på bättre tider för den svenska kronan.

Det blir snart billigare att ta sig över Atlanten själv, och gå och botanisera i boklådorna där.

2 kommentarer

2 kommentarer till Det bidde bara en Townes

  1. Du kan beställa en hög med böcker till vår LA-adress och sen själv komma hit, hänga en stund, läsa böcker och få lite solterapi. Som en liten bokhora-träff.

  2. Brukar funka bättre att kolla på amazon.co.uk och beställa av handlare från UK, då blir portot på typ 45kr

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida