”Dream Animals” – Emily Winfield Martin « Bokhora

Bokhora.se

06/01 2016
20:52

il_570xN.714379403_dtqi il_570xN.714474525_doey

Jag hittade en konstnär som jag gillade på Etsy och jag beställde två illustrationer av henne att sätta upp i läshörnan i den nya lägenheten (mina bokhyllor får plats som i en möblerbar hall – lyckan är stor att inte behöva ha böckerna i sovrummet längre).

Sedan visade det sig att hon hade många fantasifulla bilder som jag trodde skulle kunna bli fina i min sons rum, så det blev en lite större beställning och nu har vi jättemånga tavlor av Emily Winfield Martin, som konstnären heter, hemma.

När jag tittade på alla hennes fina illustrationer för barn såg jag att hon hade skrivit böcker och jag tänkte jaja, vem har inte det?, men googlade henne ändå och upptäckte att hon trots allt givits ut på Random House. Av nyfikenhet beställde jag ett par av hennes böcker och en av dem heter ”Dream Animals”. Boken handlar om drömdjuren som bär dig till ditt drömland om nätterna eftersom det är så långt att gå. En björn, en tiger, en narval, en rödhake. Supergulliga illustrationer och sparsamt med text, på vers. Texten funkar, men det är ju illustrationerna man vill åt! Jag dör så fina de är! Jag ska kolla in Winfield Martins ”Day Dreamers” och ”The Wonderful Things You will Be” också, för fler illustrationer har vi tyvärr inte plats med hemma.

IMG_8532 (1)

Klarar boken Warnquist-testet? Ja, det gör den faktiskt.

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer

2 kommentarer till ”Dream Animals” – Emily Winfield Martin

  1. Ohh så fina tack för tips!!!

  2. […] Winfield Martins  ”The Wonderful Things You Will Be” (samma författare som gjorde ”Dream Animals”) för min son och lade märke till att rösten stockade sig. Jag blev helt rörd. Jag tycker att […]

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida