”Eric” – Shaun Tan « Bokhora

Bokhora.se

18/01 2016
16:31

erichu3dnyKabusa har gett ut kortromanen ”Eric” som ingår i ”Berättelser från yttre förorten” av Shaun Tan som pytteliten bok.

Som del av ”Berättelser från yttre förorten” skulle jag inte räkna upp den som favorit, men nu när jag läser den som liten roman är den himla fin och jag tycker jättemycket om den.

Boken handlar om utbytesstudenten som har ett namn som är väldigt svårt att säga så hans värdfamilj kallar honom för Eric. Eric bor i skafferiet (trots att värdfamiljen gjort iordning gästrummet!) och fascineras av de mest märkliga (enligt huvudpersonen) ting.

Familjen accepterar det Eric gör som de tycker är annorlunda, som någonting ”kulturellt”.

En dag lämnar Eric sin värdfamilj och först blir de en aning ifrån sig och tror att Eric har blivit upprörd. Sedan ser de Erics överraskning i skafferiet.

”Eric” är alltså himla fin, men den är också gullig, varm och Shaun Tan berättar minst lika mycket i text som i bild. Den berättar på sina få sidor en hel del om acceptans och om att tycka olika men att tycka om varandra ändå.På förlagets hemsida står det att boken är en bra gåbortspresent till alla över 18 år och ja! Jag håller verkligen med. Sedan har jag förstås inget emot att ge den till 17-åringar heller, men mest av allt tycker jag att ni ska ha den i handväskan (eller ryggsäcken eller fickan) en hel dag och titta på lite då och då.

På förekommen anledning: boken går inte att bedöma utifrån Warnqvist-testet.

Kommentera

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida