Från en blogg till en annan « Bokhora

Bokhora.se

20/02 2016
1:09

Jag lade märke till att Nio till Fem Sandra Beijer nämnt Bokhora som en av bloggarna hon läser. Vi läser ju också henne (eller i alla fall jag) och tänkte därför tipsa om en bok jag just avslutat och som jag föreställer mig att Sandra skulle gilla. Först efteråt läste jag nånstans att ”We were Liars” av E. Lockhart är en ungdomsbok, men det visar kanske bara att några av de allra bästa böckerna är YA-böcker.

We were Liars utspelar sig på Cape Cod i nåt slags miljö som jag föreställer mig är densamma som i tv-serien ”The Affair”. Morföräldrar, tre mostrar och deras barn, kusinerna The Liars träffas varje sommar på ön morfadern äger. Det är överklass, smakfull inredning, tjänstefolk, golden retrivers, vackra, atletiska blonda barn och principfasthet. Sommaren femton händer någonting fruktansvärt och huvudpersonen Cady skadar sig så illa att hon drabbas av minnesförlust. Sommaren sjutton är alla tillbaka på ön och händelsen, nej katastrofen, nystas långsamt upp.

Språket är perfekt och jag kan inte sluta tänka på historien trots att det är flera dagar sedan jag avslutade boken.

tumblr_mxk4emjTkt1sm095go1_500

 

5 kommentarer

5 kommentarer till Från en blogg till en annan

  1. Är det omslaget? Häftig bild om inte annat! Gillar omslag där titeln liksom ”utvecklas” och används.

    • Tyvärr var det här inte omslaget, men håller med dig om att det är fint där titeln och bilden är historier som man tydligt ser att sammanflätas.

  2. åh tack för tips! <3

  3. ÄLSKADE den!!

  4. Hej! Någon mer som gissar att Jocke Berg i Kent har läst We were liars? Tänker på senaste singeln Egoist där han sjunger att ”jag är starkt svart kaffe, ambitioner och regn”. Älskar sådana här referenser!

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida