Min bokcirkel läser « Bokhora

Bokhora.se

02/11 2016
14:47

Vi har haft oflyt i bokcirkeln i höst.

Jag inledde med ”Cirkus Smuts” av Anna Fock. Urvalsprocessen gick till som så att jag i somras knallade in på Söderbokhandeln och tog en långsam vända runt mittenbordet. Spanade. Plockade upp ”Cirkus Smuts” som då var helt nyutkommen. Visste inget om den, men omslaget var snyggt. Jag köpte den.
Sen läste vi, och blev helt mjä, varför vill man ägna ett helt år, eller vad det nu tar att skriva, åt det här? Den här historien? De här karaktärerna? Why? Den kändes så meningslös och som ingenting. En elak beskrivning, men jag har ingen bättre. Allt blev så deppigt och just meningslöst på ett sätt som inte intresserade.

Nästa bok var Linda Boström Knausgårds ”Välkommen till Amerika”. Här rådde ingen brist på information, vi visste alla att den var tokhyllad, och när vi hade träffen var den även August-nominerad.
Fast. Well. Jag har läst LBK förut, och hon är bara inte min författare. Jag kommer aldrig in i hennes texter, blir inte berörd, de ger mig ingenting. Så blev det den här gången också, och vi var alla överens om den känslan. Som att svära i kyrkan att säga det här; vi tycker ”Välkommen till Amerika” är en ny Josefine Klougart. Unisont tokhyllad, men ej gillad av oss. Vi ser inte storheten.

Terminens sista cirkel blir om ”Min katt Jugoslavien”. Har inte läst en rad än, men gud vad jag hoppas på en bra bok.

6 kommentarer

6 kommentarer till Min bokcirkel läser

  1. Jag ÄLSKADE Min katt Jugoslavien! Håller alla mina jugo-tummar!

  2. Jag håller med. Läste precis ”Välkommen till Amerika” och den lämnade mig helt oberörd. Texten gav mig ingenting. Förstår inte att hon blivit nominerad till August-priset. Jag håller tummarna för Therese Bohman och ”Aftonland”.

    • Har börjat på ”Aftonland” men pausat mitt i och faktiskt glömt bort den lite sen dess. Hmm. Jag har den på iPaden, och det är lättare att glömma böcker då än om med de fysiska exen.

  3. Tusan vad tråkigt att ni inte riktigt hittat rätt med böckerna. Men det kan ju också vara intressant att diskutera varför en bok INTE fungerade. Trist dock om det inträffar flera gånger på rad…

    • Ja, vi som är med i cirkeln har bra diskussioner oavsett om vi gillar eller inte (det brukar ofta vara olika åsikter), men det ÄR ju kul om man upptäcker ny, spännande författare man vill läsa mer av. Som tex ”Isidor och Paula” av Ola Nilsson, den var en stor hit.

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida