Och plötsligt, den norske hemmamannen i roman efter roman… « Bokhora

Bokhora.se

04/10 2016
17:09

Jo, jag såg ju Babel i söndags och där intervjuades Geir Gulliksen som nu är aktuell med ”Berättelse om ett äktenskap”. Den läste jag i somras, och nu håller jag i väldigt sakta mak på med en av romanerna jag köpte i Olso, ”Et godt liv” av Jens M. Johansson. Det som slog mig när jag såg Babel var att i båda romanerna handlar det om en man som jobbar hemma, som författare, och som tar huvudansvar för markservicen, medan frun är den som är ute och gör karriär.
Hmm … hmm …
Kan inte komma med så många fler strålande eller slående likheter än det så länge, förutom att båda fokuserar på förhållandet.

Vad tycker ni om Gulliksen?
Känner mig lite utanför när jag landade i ett ”jodå, bra” och alla andra tokhyllar. (Blev så trött på sexet till exempel. Samma scen om och om igen.) Jag trodde ju också jag skulle tokhylla, men, neeej. Den var bra. Punkt slut.

PS: En så fin scen i ”Et godt liv” är ett minne när mannen går förbi en bar en eftermiddag och helt oväntat ser sin fru sitta därinne med en öl och en bok. Hon läser. Ser helt nöjd ut. Han törs inte gå in och störa, och berättar inte sen att han sett henne. När han tänker tillbaka på det minnet är det ett av hans finaste av henne.

1 kommentar

1 kommentar till Och plötsligt, den norske hemmamannen i roman efter roman…

  1. […] var på jobbresa tor-fre och hade bara en liten väska, så ”Et godt liv” fick stanna hemma för jag hade så lite kvar i den och tyckte ovärt att ta med då eftersom den är inbunden. […]

Namn (obligatoriskt)

E-post (publiceras ej) (obligatoriskt)

Hemsida